Ovih se dana prvo pokušao igrati Kingdom of Dump. Jako simpatična igra, djeluje kao FFVI, ali u smeću. Igra bi bila još bolja da nema gimmick borbe, naime, borba zahtjeva pritiskanje tipki prilikom napada i obrane. Ali samo izvođenje je manjkavo, nekako grubo i nedorađeno… kad da je cijeli sustav implementiran naknadno i na silu. Potpuno ruši jako dobar flow igre, posebno kada neprijatelji počnu izvoditi višestruke napade. Svijet djeluje zanimljivo i humor je blesav ali zabavan. Šteta što je na kraju ipak završilo u smeću.
Nakon toga probao sam The Outer Worlds Spacer's Choice Edition. Prošlo je dosta od izlaska i bilo je vrijeme da ga probam. Odlična i zabavna igra, pregršt questova, zanimljivi likovi, lijep svijet, napucavanje također zabavno… Ali igra jednostavno ne valja. Prvih 10h je još donekle prolazno ali nakon određene točke igra postaje toliko nestabilna da je neigriva. Jedan quest sam morao ponavljati skroz ispočetka (gubeći time jedno sat i pol sadržaja) jer bi mi se igra hard crashala kad bih se približio vratima (loadanje sejvova iz questa također nije radilo). Na kraju sam morao proći kroz druga vrata i prići odredištu drugim putem kako mi se igra (opet) ne bi srušila. Slavlje je bilo kratkog vijeka jer, jednom kada sam se vratio na brod, nisam mogao van. Crash iste sekunde kada bih okrenuo kameru. Loadanje sejvova, fast travel, ma sve što sam probao nije radilo i rezultiralo je rušenjem. 17 uzastopnih rušenja i kap je prelila čašu. Otišla je na vječna lovišta i više ju ne želim ni pogledati. Smeće. A bila je tako zabavna… eh, živote.
Malko sam igrao Tales of Xillia… Combat je dobar, jako. Ostalo, baš i ne. Vidjet ću koliko će mi se dati igrati.