Završio sam i Resident Evil 3: Nemesis. Isto odlična igra. Ne kao dvojka, ali nije ni daleko. Na prvu mi se iskreno nije toliko svidio povratak u Raccoon Police Station, nadao sam se skroz novim lokacijama, pa mi je ovo više izgledalo kao neki standalone DLC za dvojku, no to me brzo prošlo i počeo sam uživati u igri. Iako igra ima i dalje te uske koridore, dobar dio klaustrofobije se izgubio jer smo na otvorenom, no to me uopće nije smetalo i zapravo mi se jako svidjelo. Kažem, nadao sam se promjenama lokacije i zato sam počeo uživati više nakon prvih sat, sat i pol igre.
Više manje sve što je činilo dvojku dobrom, to mi je dobro i u trojci. Što se tiče novih stvari, dodge mi se svidio, iako je clunky. Gun Powder je isto ok, makar nije imalo toliko utjecaja na gameplay, no grenade launcher je dobrodošlo novo oružje. Novi likovi su zanimljivi, a Nemesis je fantastičan. Stalno sam u grču bio jer je mogao bilokad iskočit, a okršaji s njim su bome izazovni. Prvi put kad sam ga susreo, nadobudno sam odabrao 1v1, ali kasnije sam najčešće bježao čim se pojavio. Nemesis je kao T-1000. Uvijek vreba, uvijek se vraća kad misliš da si ga se riješio. Baš nezaustavljiv villain.
Više zagonetki mi je iskreno nedostajalo, bilo ih je nešto u sredini igre, ali ne baš puno na kraju i pogotovo na početku. Što se tiče odabira u igri, dobrodošla su novost, no ne znam koliko jako utječu na priču. Tj. ne znam koliko jako se neki dijelovi priče/lokacija promjene s obzirom na odabire. No pretpostavljam da daju na replayabilitiju.
Prije tjedan dana nisam ni pomišljao da bih odigrao originalnu trilogiju, a eto sad mi uopće nije žao. Iako je dosta stvari već zastarjelo (tko bi rekao), neke stvari su i dan danas odlične iako su igre stare skoro 30 godina. Tipa da sam dvojku odigrao kad je izašla, ili čak i nekoliko godina kasnije, gotovo sam siguran da bi mi bila top 3 igre ikada. No treba ipak neke stvari uzeti u kontekst i zbog vremena kad sam igru tek odigrao, to ne može biti slučaj. No sve ovo me veseli remakeovima prve 3 igre. Sad čak i razmišljam odigrati OG RE4, a to bi mi trebalo još više pasati pošto puno više preferiram TPS nego fiksnu kameru.
Sve u svemu, stvarno mi je drago što sam iskusio originalne igre jednog od najutjecajnijih serijala ikada i mogu si misliti koliko je ovo sve bilo mindblowing ljudima u drugoj polovici 90-ih. Znam da ste mi preporučili da odigram B scenarije u dvojci ali nekako sam zadovoljan ovime što sam dosad odigrao i ne želim to dirati i želim da mi ostane u sjećanju kakvo je sada. Ne želim se tjerati toliko igrati samo da bih odigrao. Uživao sam u ovih 25 sati koliko mi je trebalo za ove 3 igre i neka na tome ostane. Ako ću baš dobiti jaku želju, odigrat ću B scenarije. Sada odmor od Resident Evila, ali vratit ću se kad tad. Čeka me još jako puno igara iz ovog serijala.