Završio jučer Tomb Raidera. Baš mi je pasala igra. Ušao sam u igru s očekivanjima da će biti klasični open world, no ovo je ipak linearna igra s nekim elementima open worlda. I uopće me nije smetalo, dapače. Prvih pola sata do sat vremena me nije uvuklo, ali nakon toga sam se navikao i prilično sam se zabavljao tih nekih 12 sati koliko mi je trebalo za preći igru.
Igra baš dijeli puno poveznica sa Unchartedom, ponajviše po pentranju i nekim over the top akcijskim sekvencama, to kao da sam igrao Uncharted. No, moram priznati da Uncharted ima bolje napucavanje i nekako filmičnije cutscene. To nikako ne znači da je priča loša. Stvarno dobra priča sa dozom fantasya, baš kao i Uncharted. Lara mi je super lik, šteta što ostali likovi nisu pamtljiviji.
Od stvari koje su mi bolje ovdje za razliku od Uncharteda su definitivno ti RPG elementi i collectibelsi. Em su collectibelsi raznolikiji em je zanimljivije istraživat i igrat na drugačije načine pošto možeš poboljšavat Larine skillove i oružja. Osjećaš taj neki napredak, dok su Nathan Drake i njegova oružja konstantno ista.
Za nekog tko nije nikad prije igrao nikakav Tomb Raider, a jako puno igrao Uncharted, ovo je bilo jedno jako dobro iskustvo. Rekao bih nekakvih 7.5 ili 8/10 igra. Sad se bacam na čišćenje svih collectiblea, a onda i uskoro na Rise of The Tomb Raider.