Spec Ops: The Line
Gdje poceti sa ovakvom igrom koja je malo crno, malo bijelo. Kako je ovo klasicni tps, zanr koji volim od davnina, ocekivao sam, barem po onome sto sam cuo od mnogih, da ce ipak donjeti nesto novo ili drugacije ili da ce ono vec prokusano barem iskopirati i iznjeti na kvalitetan nacin, umjesto toga igra ima podosta bugova upravo u onome najbitnijem. Napucavanju. Na stranu graficka izvedba i zakasnjelo ucitavanje tekstura Kako likova tako i okoline pa igra u pocetku animacija dok se to sve ucita u nekih 2-3 sekunde izgleda koda je sa ps1, a desilo se tako barem 5 do 6 puta. Dakle detekcija pogodaka je losa, cesto puta, cover sustav zna zakazati i to u krucijalnim trenucima kada ga najvise trebam pa stiscem X al on ne reagira ni 2 posto pa moj put ka Konradu i spasenju tj evakuacije ostatka populacije Dubaija brzo zavrsi. Takodjer nekada nas (anti)junak nece jednostavno preskociti prepreku kada bi trebao nego onda kada to ne zelim tj kada od nerviranja slucajno stisnem Krug pa opet zavrsim neslavno. U ovoj se igri cesto gine, a najzasluzniji su ovi gore navedeni razlozi uz naravno losi AI nasih suboraca koji nerijetko lete ko muve bez glave po bojisnici te se svojom neopreznoscu cesto nadju na nisanu protivnika koji zacudo skoro nikada ne mase svoju metu i tada ih oneosposobe pa ih moram healati, a to najcesce znaci sivi ekran i ponovno vracanje na checkpoint. Ovako postavito izgleda kao da je igra jako losa, sto nije, ali ocekivao sam vise i moglo se to bolje izvesti. Ovako je po pitanju napucavanja cisti prosijek, a ono sto je spsava da ne bude i prosijek od igre je prica. Sreca i bog jer me ona vukla cijelo vrijeme kroz igru i kraj je zbilja odlican, a ima i 5 razlicitih zavrsetaka iako sam ja samo 2 odradio, a ostale sam pogledao preko neta. Ugl prica briljira upravo u tome sto pokaziva kako rat i ono sto nosi sa sobom djeluje kako na one koji ga vode, to se ovdje ponajvise odnosi na nasega igrivog lika i nesto manje na njegova dva suputnika, tako i na one koji su zahvaceni njime i koji su uvijek neduzne zrtve. Igra ima par dobrih momenata osim price poput nekih ludih prizora te akcijom nabijene dijonice sa helikopterom, ali nista spektakularno kao sto smo navikli od npr uncharteda.
Igri treba dati sansu ako zbog nicega dragog onda zbog price jer je fantasticna, a to se rijetko desava u gamingu, pogotovo u fps i tps zanru.
Na igru sam naisao kostala je 8 eura i opet je mogu prodati u istom tom gaming ducanu za nekih 5 eura tako da sam ju zapravo odigrao za 3 sto je fantasticno. Sada se bacam na Max Payne 3, kralja ovoga zanra...