Ima i cudaka koji to ne naprave.
Ja sam jedan od njih. Ne kužim zašto ljudi vole RDR; valjda zato jer ga još nisam ni upalio, a GOTY verziju za X360 imam već sigurno 2 godine na polici (dobio od frenda za rođendan).
Doduše, neznam da li bih ga uopće igrao budući da su mi u jednom Gameplay-u spojlali završetak; to je jedan od razloga zašto ih više ne kupujem.
S druge strane, budući da sebe smatram stručnjakom u RPG žanru, a o ukusima SE raspravlja, moram kazati riječ-dvije o drugoj igri koju kolega jeedah igra, a to je Final Fantasy VI.
Nedavno sam skinuo Steam verziju da se podsjetim kakva je to igra bila i da vidim je li zbilja loša onako kako sam oduvijek mislio. I jest. Tih 6 sati koje sam uz nju proveo me je vratilo sva ona dosad zaboravljena (bolje rečeno, potisnuta) sjećanja. Final Fantasy VI je, po mom mišljenju, u dvojku najlošiji FF naslov ikad - ne računajući spinoffove, naravno. To ne znači da kolegi jeedahu pametujem, da se razumijemo, ali ovaj dio treba riješiti.
Citiram: ''Tko je to prelazio u vrijeme izlaska je svrsavao.''
Evo kolega jeedah, u čemu je stvar. FFVI nije bio dobro prodavan u ono doba. Čak se i petica, koja je izašla tada samo u Japanu, bolje prodala. Ja još uvijek tvrdim da je
FFVI je fenomenalna igra jedan meme koji se iz nekog razloga proširio po netu zadnjih godina, a
seratore takozvane fanove šestice najćešće prepoznaš ako u raspravama koriste ove 3 izjave zajedno:
- ''igrao sam šesticu prije sedmice'' (laž, velikom broju sadašnjih fanova je sedmica bio prvi FF, i to ne samo u Europi, a i prodaja SNES verzije govori dovoljno)
- ''šestica mi je najbolji FF naslov'' (da, vrh vrhova, igra koju je moguće proći lupanjem po Attack opciji; gotovo da i zaboraviš da ima magija ovdje; a da ne pričamo o tome kako u prvih 5 sati igre upoznaš 12 likova s kojima igraš, a 0 character developmenta - gore od Chrono Crossa)
- ''sedmica je kopija šestice'' (prastari meme nastao - ironično - baš u doba kad je šestica izašla za PS1, a opće je poznato da je jedina sličnost između te 2 igre borba protiv neke zle ''vladavine''; kod šestice to je Returners vs Gestahlian carstvo, a u sedmici Avalanche vs Shinra Corporation, ali Bože moj, u gotovo svakom RPG-u ima nešto što predstavlja pohlepu i moć koja smeta malom čovjeku - da mi pravimo RPG bi to bio Konzum, bar mislim)
Soundtrack je treš. Sorry.
/end rant
ontopic:
Nikako da završim prokletu Personu Q, a imam već preko 85 sati. (lel) Valjda ću ju riješiti tokom dana.
Bacam se večeras na
Fire Emblem: Awakening (prvo ''normalnu'' igru, a ona ću možda sknuti onaj gay patch), a na PC-u
Mind Zero.