Prošli tjedan se igralo:
Contraband Police (PC) – Malo varanje jer sam ju zapravo igrao prije dva tjedna, ali nisam ništa pisao. Contraband Police je simulator graničara u slavenskoj socijalističkoj zemlji u 80-im godinama 20. stoljeća. Gameplay je miks provjere dokumenata a la Papers, Please i FPS-a u poluotvorenom svijetu. Napisao sam recenziju za FFA pa detaljnije dojmove možete vidjeti ovdje.
System Shock: Enhanced Edition (PC) – Malo se odužio prolazak ali sam prešao igru. Izuzev kontrola, dvije zamjerki igri bi mi bile nedostatak quest loga (ciljeve možete razlučiti iz pokupljenih dokumenata ali lako zaboravite u kojem dokumentu se nalaze bitne informacije) te slaba završna borba (na što me upozorio kolega @yakuza_stinger ). Za System Shock mi definitivno vrijedi da je putovanje bitnije od odredišta. Dobra igra te će se svakako igrati remake.
Hue Flowing (PC) – Za Hue Flowing sam slučajno čuo dok sam čitao jedan članak o skrivenim draguljima video igara iz prošle godine pa sam odlučio isprobat. Igra je 2D platformer u kojem ste smješteni u svijet koji je skriven iza praznog platna te vam je cilj ga oživiti bojom. Boju primjenjujete skakanjem te ste na taj način motivirani da se što više krećete kroz nivo. Kroz igru skupljate nadogradnje za skok što pojačava vašu mobilnost i služi kao metoda kojom završavate igru. Vizualno, igra koristi pixel art i spriteove a efekt bojanja izgleda kao slikanje vodenim bojama dok glazbenu podlogu čini lagana skladba. Sve u svemu, kratko i polu-ležerno iskustvo. Hue Flowing je besplatan te ju možete preuzeti ovdje.
8Doors: Arum's Afterlife Adventure (PC) – 2D metroidvania inspirirana korejskim folklorom. Igra se vrti oko Arum, djevojčice koja jedina preživi neobičan incident u kojem svi njeni sumještani umru od srčanog udara. Nakon što dobije upute od nepoznatog duha, ona dospije u zemlju mrtvih s ciljem pronalaska očeve duše te otkrivanja što se dogodilo u njenom gradiću.
Gameplay je klasična metroidvanijska petlja; istražujete svijet koji je podijeljen na 8 zona (titularna vrata), borite se s različitim neprijateljima pomoću šarolikog arsenala te skupljate i kupujete različite nadogradnje kako biste olakšali te napredovali kroz igru. Tijekom avanture vam društvo pravi Ducroack, žaboliki duh koji vam daje ekspoziciju i savjete te pomaže u određenim situacijama poput micanja teških stvari ili kretanja kroz vodu.
8Doorsima me prvenstveno privukao njezin izgled. Igra se hvali rukom crtanim i animiranim likovima te uporabom samo triju boja (crna, bijela i crvena). Kad sam ju pokrenuo, igra mi izgleda kao malo bolje animirani web crtić a dojam mi kvari screen tear. Soundtrack inspiraciju vuče iz korejske narodne glazbe ali mi nije za sad ostavio značajniji utisak.
Zasad sam odigrao 3 i pol sata i dojam mi je da se radi o osrednjoj igri; solidan naslov ali ništa spektakularno. Budem javio konačne impresije nakon završetka.
Planescape: Torment (PC) – Odlučio sam zasad pauzirati igru. Zbog obaveza i drugih igara nisam ju igrao oko mjesec dana te sam shvatio da nemam volje za nastaviti te da se ne želim nepotrebno forsirati. Svakako ću je završiti, samo je pitanje kada.