Odigrao (konačno) do kraja Watch Dogs: Legion
Najjača strana igre je zapravo igrina pozornica - futuristički London. Dosta dobro su spojili današnju arhitekturu grada s onime što bi moglo biti kroz 10-20 godina. Nisam igrao ranija dva nastavka, no ovo što sam vidio u Legionu, Ubisoft je postao izuzetno dobar u urbanom level dizajnu i izuzetnom lakoćom stvaraju tu imerziju da si u jednom od najvećih europskih gradova sa svom svojom kulturom, znamenitostima i ostalim sitnicama koje čine taj grad. Velike pohvale također različitim sustavima koje omogućuju tu imerziju grada - promet koji funkcionira besprijekorno, NPC-evi koji imaju kakve-takve dnevne rutine (za razliku od CDPR zombija), hrpa dronova koje bez beda iz daljine prepoznaš koji služi čemu, radio stanice kojih ima nekolicina uz solidan soundtrack i skroz ok "radijske emisije" te sustav postavljenih kamera koji omogućuju da se dosta misija završi bez ulaska u neprijateljski teritorij.
Osnovni gameplay koncept mislim da se nije previše mijenjao - hakiranje dronova i turreta, mini igre hakiranja za ulazak u računalo, igranje s kamerama da dođeš do NPC-a od kojeg trebaš nešto downlodati, dosta stealtha da se ne aktivira kompletni security te tu i tamo skriptiranje sekvence napucavanja da se malo koriste puške na raspolaganju. Apsolutno ništa revolucionarno, no funkcionira skroz ok u kontekstu igrinih sustava i gameplaya kojeg je Ubi zamislio s regrutiranjem bilo kojeg stanovnika Londona (a svaki ima nešto u čemu je dobar pa se prije misije odabere najbolji agent).
Priča je žešći promašaj - igra se izuzetno trudi biti ozbiljna u kontekstu obrađenih tema (privacy, terorizam, trgovanje organima i ljudima, privatizacija osnovnih stupova svake države i sl.), no likovi su toliko očajni napisani i odglumljeni (ne sjećam se da sam čuo ikad tako grozan VA) da sve više izgleda kao neka grozna britanska parodija. Prezentacija priče također nije baš najbolja - hrpa low-res sekvenci između misija i preočajni one lineri u ključnim momentima. Bagley kao AI imao je par dobrih sarkastičnih izjava, no i njega su totalno forsirali u svakoj mogućoj situaciji.
Tehnički najzahtjevnija Ubisoftova igra - imam malo outdated procesor, no svejedno, teško sam mogao imati zakucanih 60 fps-a, čak na RTX 3070 grafičkoj. Valhalla mi recimo leti glatko u tom framerateu. Do sada su već popeglali većinu bugova i izbacili performance patcheve tako da je to sada najbolje što igra može raditi.
Uglavnom, ako se pristupi igri s niskim očekivanjima i ne igra u prevelikim zalogajima, može se čovjek ok zabaviti. Od mene nekih 6,5-7/10 za cijelo iskustvo.