Igram Snowrunner prilično intenzivno posljednjih tjedan dana. Igra je nemilosrdna. Podijeljena je na više regija od kojih svaka ima nekoliko mapa. Može se putovati po mapama unutar regije kroz „tunel“ odnosno dođete ispred tunela, stisnete prompt i onda vas teleportira na drugu mapu. Tunel je zapravo ništa drugo nego loading screen za iduću mapu.
Ne znam volim li igru ili ju mrzim. 95% vremena je tako opuštajuća, lagano voziš kamion kroz šumu, mozak na paši. No, onih preostalih 5% vremena te pokušavaju ubiti i blato i voda.
Trenutno radim quest gdje trebam dostaviti prikolicu na novu mapu. Ok, easy enough. Odvučem lagano tu prikolicu, prvi put na novoj mapi. Ne znam gdje idem jer je karta cijela crna dok ne prođete prvi put nekim dionicama ili dok ne dođete do watchtowera kojih ima više i koji otkriju dio mape kada ih se aktivira. Imam neki generalni smjer zadan i naravno dođem do srušenih mostova, trebam drvenu građu da ih popravim. Ništa, bailam prikolicu sa strane i idem po drva. Njih naravno nema na toj mapi, ni na mapi s koje sam došao, nego su na prvoj mapi. Uzmem na svoj kamion 2 paketa i na prikolicu još 2, prođem prvu mapu. Na drugoj mapi ima prema tom tunelu samo jedan mogući prolaz i napravljen je tako da je kamion nagnut skoro 45 stupnjeva, naravno na drugoj strani nema stabla za koje se možeš winchati da lakše prođeš. Prođem to jedva nekako nakon što sam se skoro prevrnuo 5 puta i par stotina metara prije ulaska u tunel je rupetina s vodom, naravno predubokom za moj trenutni kamion i zapnem u vodi. Kamion je stao i ugasio se, motor je sjeban. Igra ne nudi alternativni pravac, ograđeno je kamenjem i šumom, žele da ideš tim smjerom. Jedini alternativni pravac nije dovoljno širok za kamion, a kamoli kamion s prikolicom. Može mi proći džip koji nije dovoljno jak da povuče kamion s prikolicom iz blatne vode.
Jesam li rekao da su questovi zaključani i manje-više možeš raditi jedan po jedan tako da ne mogu ići grindati da bi otključao snorkel za kamion kako bih mogao proći kroz tu dublju vodu.?
Uglavnom igram taj quest 2 poslijepodneva, nisam ni blizu gotov. Moram sad nekako pokušati proći s drugim prevelikim kamionom po tom drugom putu, izvući prvi kamion van i popraviti ga. I onda kad to uspijem, popraviti mostove i onda onu prvu prikolicu odvući na lokaciju. I onda će to biti gotovo pola questa, jer poslije te prikolice treba još dovući neke resurse da bi se quest završio. Znači igrat ću u najboljem slučaju 3 dana pola jednog questa.
Ovo je igra za mazohiste, nemojte ovo igrati. Kad se sjetim da sam se znao žaliti na fetch questove u igrama, nikad više neću…