Ovaj tjedan se igra(lo):
Zwei: The Arges Adventure (PC) - Završio nakon 22h igranja; odustao sam od zadnjih neobaveznih dungeona jer morate dosta grindat kako biste im pristupili. Igra mi je ok. Borba je jednostavna, ali zarazna; priča je standardna za JRPG-ove, ali su mi razgovori bili zabavni (pitanje je koliku ulogu tu imaju tvorci igre, a koliko prevoditelji). Kako sam prolazio kroz igru tako mi se i soundtrack sve više sviđao. Na kraju mi je dojam sličan kao i za Brave Fencer Musashi; fora naslov ali ništa spektakularno.
Ikenfell (PC) - Iz jednog RPG-a u drugi. Ikenfell je RPG na poteze inspiriran starim JRPG-ovima. Radnja je smještena u školu magije (po kojoj je igra i dobila ime) te prati potragu jedne djevojke za svojom nestalom sestrom, koja je polaznica škole. Tijekom potrage glavna junakinja, ali i druga bića, počinju dobivat magične moći te ona uz pomoć sestrinih prijatelja pokušava odgonetnuti što se događa. Igra mi je ... ok. Spriteovi nisu detaljni ali su dobro animirani, soundtrack ništa ekstra. Priča i likovi nisu baš upečatljivi (mislim da su im inspiracija Steven Universe i ta generacija crtića), ali me zanima kak će se radnja odvijat. Borba je jako slična South Park: Fractured but Whole-ovoj. Arena je podijeljena na polja te vidite domet kretanja lika kojeg trenutno kontrolirate i domet njegovih čarolija; potez se sastoji od kretanja i izvođenja jedne akcije poput napada ili nečeg drugog. Svi napadi su čarolije te nema mane kao resursa u igri već neki napadi imaju cooldown. Kada napadate ili se branite, možete stistnuti X/A u određenom trenutku radi jačeg napada/obrane. Uz to, imate opcije uporabe predmeta, preskakanja poteza, pregleda stanja svakog sudionika borbe (uključujući neprijatelje) te bijega iz borbe. Jedina je razlika između Ikenfellove i SP:FoW-ove borbe što u Ikenfellu nemate ultimate ability.
Dvije dizajn stvari koje su mi se istaknule te bi Vam se mogle svidjet ili smetat (ovisno o Vašem mišljenju o težini JRPG-ova):
- Save point-ovi su, karikiram, na svakom drugom uglu te besplatno obnavljaju zdravlje cijelom Vašem timu.
- Ako izgubite borbu, možete reloadat save ili ju ponovno početi.
To su moje impresije nakon 4h igranja. Idući tjedan javim konačni dojam, ali mislim da se neće puno promijeniti.