The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd (PC)
Nakon kraja drugog nastavka nisam imao ideja kojim smjerom bi priča više krenula u trećem nastavku. Dvojka jako lijepo zaokruži radnju oko Estelle i Joshue, a i većina sekundarnih likova je prošla svoj character development i vraćanje fokusa na njih bi jednostavno bilo forsirano. Mislim da su to shvatili i u Falcomu te je ovaj put fokus na Kevinu o kojem se je u drugom nastavku jako malo doznalo i Ries, jedinom novom liku. Naravno svi prijašnji igrivi likovi su još uvijek tu uz dodatak nekoliko prije neigrivih čime dobivamo najveću postavu u serijalu za sada. Iako inače ne volim prevelik broj igrivih likova u rpg-ovim, s obzirom da onda većina njih ne dobije dovoljno vremena da se istakne, u ovoj igri to nije problem. Kroz svijet igre su razbacana vrata koja zahtjevaju određene likove da bi se otvorila i koja otkrivaju kratke događaje iz prošlosti svakog od njih. Većina njih je stvarno odlična i daje još više dubine likovima koji su već prije bili među najbolje razrađenima u žanru. Većina mi je bila zanimljivija od glavne radnje koja je ok, ali ni blizu prošlog nastavka.
Sustav razvoja i borba su zbog veće slobode izbora likova i većeg broja quarceva konačno prikazani u punom sjaju i igra stvarno daje ogromnu dozu fleksibilnosti u stvaranju idealnog tima. Glazba je ponovno na razini, što već sad i očekujem od serijala.
Od negativnih stvari je tu ogromna količine ponovno iskorištenih mapa, spriteova, animacija i glazbe. Dosta je očito da je puno manji budžet uložen u ovaj nastavak nego u prethodna dva. Srećom iskoristili su što su imali na najbolji mogući način. Druga stvar su već standardni pc bugovi. Iako je bolje optimizirana od prethodnika, i dalje se je uspjela 2 put crashat te u igri postoji cijeli niz vizualnih bugova koji se nisu pojavljivali u prošlim igrama. Ne utječu pretjerano na gameplay, ali nisu ni zanemarivi.
Čak i uz te sitne probleme trojka lijepo završava serijal koji mi je postao jedan od najdražih ikad.
8,5/10
Sad čekam najavu engleskih verzija Crossbell igara za ps4, toliko su hintova ubacili o budućim događajima da jedva čekam da ih odigram, ali želim im dat priliku da izdaju službene verzije prije nego posegnem za fan prijevodima.