Nisam našao brojač vremena pa bi rekao negdje 40ak sati po vlastitoj procjeni. Da je Switch verzija, napisao bi recu, al pošto je PS4, ipak mislim da nebi bilo pošteno. Kada bi dao neku ocjenu, mislim da bi lupio negdje 8/10.
Skupljanje resursa i gradnja stvarno može biti adiktivna gdje često ulupam ponešto ekstra sati ignorirajući questove i gradeći bazu. No grijeh je igru trpati u kontekst kao Minecraft ripoff jer je to tipični DQ u srži sa svojom pričom o borbi protiv zla odnosno Dragonlorda i klasičnog spašavanja svijeta vraćajući ga u nekakvo stanje koje je bilo prije sranja. Samo minecraft gradnja je gimmick na temelju kojeg se bazira igra.
Problem kod questova je što su dosta fetch naravi, a chapteri su ponavljajući samo u drugačijem settingu. Riješiš jedan chapter, prijeđeš na drugi u drukčije okruženje, zaboraviš sve što si naučio, i isponova krećeš učit i gradit. Istina, u početnom meniju možeš u svaki chapter naknadno uskočit čak i kad ga riješiš ako ti se još igra taj određeni setting no ja to nisam radio.
A to ti znači da zapravo ne možeš lutati cijelim svijetom, već svaki chapter ima 4 prostrana otoka povezana teleportima. Meni bi osobno bilo bolje da je to jedan cjeloviti svijet sa više gradova koje moraš obnovit i gdje možeš nesmetano putovati po čitavoj mapi kao što to možeš uglavnom na svim DQ-ovima. Također, voda je zanemarena (kao i čitav spektar vodenih protivnika) pa čim padneš, izgubiš život. Koliko se može vidjeti, u nastavku će se moć pod vodu pa su barem taj aspekt proširili.
Zbog tih stvari mi je ocjena takva kakva je, ali to ne kvari općeniti doživljaj. Ako voliš DQ, pasat će ti ovaj spin off koji fakat ima potencijala da se razvije u nešto jako dobro.
I da, fora je vidjeti kako su protivnici skalirani (svi do jednog su se pojavljivali u prošlim nastavcima, naravno). Pogotovo se valja čuvat Gigantesa.

Stvarno je golem, jedno 15x veći nego tvoj igrač. Spor dok hoda, al kad mazne palicom ili nogom, razbija dosta toga u velikom radijusu.