Prešao Cosmic Star Heroine; dobra igra, malo sam se nasmijao na posvete (Resident Evil serijal, Chrono Triggeri još neke), ali nekako sumnjam da ću ju opet igrati. Dobro je što se borba može restartati jer su neki boss fajtovi (na svemu iznad normal) pretjerano teški i imam osjećaj da baš treba slijediti određeni skill set u njima, čime se automatski ograničava igrača. Pa igram RPG, ne prokleti QTE.
Budući da još nisam složio PC niti kupio Disgaeu 5 (probao demo na Switchu; lajkam), započeo (od RPG-a) Grand Kingdom na Viti. Nakon prvih 15 sati mogu reći da je ovo vrlo dobra igra u koju ću ulupati dosta sati.
Igru je pravio NIS, tko je igrao njihove igre zna što može očekivati - priča nekakva, samo da je, normalno trajanje igre, ali onda barem 100 sati na side quest-ove. Dobra je stvar što se side quest, post game, optional sadržaj (ili kako to želite zvati) otvara dosta rano, već nakon 2. ili 3. misije i zbilja nudi mnogo.
Stilom malo podsjeća na SaGa serijal, a i kretanje po mapi kao da je pokradeno iz igre Unlimited Saga. Ako pogledate ocjene te igre mislit ćete da to nije dobro (budući da je igra popušila na Metacriticu), ali ta je igra prilično kompleksna i zabavna ako na nju gledate kao na board game, a ne klasični RPG.
Borba je na poteze, ali si sami ''slažemo'' attack/magic skill-ove/komboe, pravovremeno stiskanje gumba je bitno. Nije ovo Ninja Gaiden, ali da, par puta sam vidio Game Over što nisam očekivao (ovo je valjda prva NIS-ova igra gdje mi se to desilo, haha).