Bolje ikad nego nikad, došao i ja napokon na PS5. Prva igra Astro's Playroom. Oduševljen sam. Tih par sati koliko mi je trebalo za preći, nisam mogao skinuti osmijeh lica. Prisjetio se povijesti Playstationa, a usput naučio i nešto novo iz PS1 ere, jedinog PS-a kojeg nisam imao. Prvi puta kad sam kliknuo trigere, mislio sam da ću strgat kontroler, nisam očekivao takav otpor. Haptic feedback isto baš dobra stvar. Svaku stvar osjetiš. Imam još neke tajne za otkriti, pa ću se time pozabaviti prije nego krenem igrati ostatak igara, a bome ih se već nakupilo za PS5.
Na PS4 mi i dalje najviše vremena oduzima RDR2 Online, uz naravno odlični Mass Effect (o njemu više kad završim). RDR2 je baš droga, kažem si 10 minuta, samo da riješim jedan challenge i održim dnevni streak. Ali onda ugledaš srnu u daljini, sjetiš se da je jedan od challengea napraviti 3 začinjena komada srnetine, pa moraš to odraditi. Onda eto vraga javlja Cripps iz kampa da nema dovoljno materijala, pa moram to pokupiti. Kad to riješiš skužiš da je ti na mapi u blizini svijetli collectible, pa moraš i to riješiti. U međuvremenu ti se dogodio encounter, pa nakon toga moraš i bounty riješiti, odu meci, pa sad moram po njih. I tako u krug. Umjesto 10 min otišla mi 2 sata. Blizu sam 50. levela, tako da vjerojatno neću puno nakon toga igrati, ali svakako ću s vremena na vrijeme upaliti. Da nemam toliki backlog, realno je da bih potrošio još nekoliko stotina sati u igri, iako sam i sad jako blizu 500 sati.