Počeo jučer Paper Mario TTYD i šokiralo me je koliko je nindendo nisko pao. Nakon što su napravili zeldu kao lošu kopiju Genshina bez onlinea, sa samo jednim igrivim likom i sa pokemonima potpuno iskopirali dizajn Palworld čudovišta evo još jednog plagijata.
Igra je turn based rpg sa borbom koja se bazira na parry i block sustavu, napadi imaju quick time evente, a likovi svako malo u rečenice ubace riječi na nekom čudnom, normalnom čovjeku potpuno neizgovorljivom jeziku. Još i skupljaš pictose( preimenovane u badgeve kao da se neće skužit) koje koristiš customizaciju likova. Ja znam da je Clair Obscur nominiran za igru godine, ali baš ovako ukrast sve mehanike je bezobrazno. Nisu se ni oko priče i settinga potrudili, sve iskopirano od Squareovog hita iz 96, pa čak i glavni lik. Valjda misle misle da nitko nije igrao. Najgore od svega da igra izgleda kao da je rađena prije 20 godina i da nije nikad dovršena. Kad se likovi okreću vidiš da modeli nisu gotovi i izgledaju spljošteno, kao da im fali dubine. Pretpostavljam da je netko slučajno slider povukao i nisu platili QA da igru proba prije izdavanja. Vjerojatno su rushali da izdaju dok je još hype oko Expeditiona.
Odigrat ću do kraja kad sam igru već kupio i Nintendo ne nudi nikakav refund, samo me čudi što im sve prolazi i što su njihovi fanovi spremni progutat.