Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawai
Evo zavrsio i svoju drugu Yakuza igri i što reći…RGG Studio does it again.
Ovaj spin off ide jos jace u goofy vode, i dok kuzim da to nekome ne pase i vise voli ozbiljan ton kroz cijelu igru, meni je ovo sjelo ko budali samar i cijenim da su napravili nesto drugaciju avanturu od dosadasnjih.
Majima mi je instant classic lik i definitivno mi je medu najdrazim likovima u gamingu ikad.
Prvo par klasicnih Yakuza mana:
Side combat aktivnosti postanu repetitivni
(Slicno kao i u Gaidenu imamo Coliseum arenu gdje se, u ovom slucaju prvo borimo brodom, pa nakon pobjede skacemo na brod i soramo se na brodu. Tu je premalo varijacija pa zna dosadit ako rokate previse borbi za redom, stoga je pametnije sve aktivnosti miksati a ne rokat jednu te istu do kraja
Goofy tonom gubi se na ozbiljnosti pa emocionalni dijelovi ne puknu jako kako su me recimo u Gaidenu pogodili
Villiani su dobri ali nis posebno, puno bolje odradeno u Gaidenu
Par meh side questova
HDR je potrgan i, dok je u gradu sve super i lijepo izgleda, na otocima zna bit presvijetlo ili pretamno
A sad ono pozitivno:
- Combat je odlican, raznovrsan i meni osobno jako zabavan i makar je vise "floaty" od Gaidena, odnosno nema onu tezinu udarca koji osjetis kad udaras s Kiryjuom.
- Sidequestovi su vecinom genijalni pisanje od smijeha i tko god ce igrat - molim vas odigrajte sidequest sa Minamoto Girls, vjerujte mi isplati se 60 eura dat samo zbog tog
. Uzivao sam u toliko sidequestova 10x vise nego 99% AAA igri dns, neki se jednostavno nesmiju propustit jer su genijalni
- Ova igra ima toliko srca, toliko wholesome stvari i stvarno se osjecas kao da si na morskoj avanturi zivota
- Mini gameovi su fantasticni, puno bolji i raznovrsniji nego u Gaidenu. Vozio sam karting, foticem hvatao neke ludake koji se skrivaju polugoli po grmovima
, igrao biljar, minigolf, slozio karaoke party na bordu, streamao Virtua Fighter 3 s nekom streamericom u pirate cosplayju, ludacki dostavljao pizze po gradu biciklom ala Crazy Taxi vibes i NITI jedna od tih mini igri nije half assed napravljena nego komotno mogu bit igre za sebe jer je stvarno ulozeno truda u njih
- Grad je ziv, pun npceva, kako ti raste reputacija tak si sve veca faca i svi te pozdravljaju itd itd.
All in all, zabava samo takva i meni je vrijedilo svakog centa. Ono kad svako malo imas osmijeh na licu dok igras i kazes si: "Ova igra je ono sto bi gaming i trebao bit - pure joy. I to danas ne osjetim cesto ali Japanci imaju tu magiju. I da, izgleda da je RGG studio pronasao savrsenu formulu kako u kratkom vremenu sloziti igru s glavom, repom i puno ljubavi
**8.5/10 (**makar mozda objektivno ne bi trebala iznad 8 ali sam se previse zabavio pa nek bude 8.5.)
Preporuka!
Samo cu ovo puknut za kraj: