SSD je prioritet. Pogotovo kad sad vise nije tak skup.
Tovja poanta nema bas smisla. Patio bi sad sa obicnim HDD-om radi kakvih 400kn na 1000 eura ? Slobodno ušparaš na maticnoj i kucistu. Neces nist izgubit.
Em ces rasteretit taj mehanicki disk pa ce puno duze trajat i em ce ti koristenje racunala bit puno ugodnije.
Jel imaš ti SSD?
Ne kuzim zakaj si tak tvrdoglav.
FFA konfiguracija za budućnost
Da, jer je ssd presudan za gaming! LOL! Ssd uopce ne utjece na performanse, a ako zelis da utjece onda moras imati monstruma sa dosta gb da bi ti danasnje igre stale na njega, i posebnu vrstu igara za brzi loading. Stednja na kucistu i maticnoj? Ovo je jeftinjava kuciste koje nudi sve, pa i instalaciju 333mm + grafickih kartica, a maticna je bila prva na popisu od K supported modela za navedeni CPU.. Pises gluposti.
Sry bio sam na mobu pa sam krivo vidio
Maticna , Ram , Napajanje i Kuciste su ok , ali procesor i HDD me bodu u oci i to kaj nema aftermarket cooler.
Racunalo koristis za sve , a to kaj je to Gaming PC nikako ne znaci da ce ga netko koristit iskljucivo za igranje.
Za obicno koristenje tipa web, neki programi tipa photoshop ... SSD im znaci vise nego bilo kaj drugo (naravno dok nije neko sranje. Recimo i3 za takve stvari sa SSD-om je bolji nego i5 sa HDD-om). To vidis nakon samog boot-a racunala.
Od kad sam presao na SSD nebi se vratio ni za kakve novce.
Sry, al glupo je davat 1000€ za racunalo bez SSD diska bez obzira na namjenu.
Kupis SSD disk i ne moras kupovat WD Black nego mozes Green ili Red. Ima ce puno veci vijek trajanja jer nece konstantno nesto citat i zapisivat kao sto to radi dok je OS na njemu i bit ce brzi jer ga OS ne ometa. Nedaj Boze da imas kakav AV instaliran pa da pocne skenirat , a ti radis nesto zahtjevno. Kod SSD-a to ne osjetis.
Zamisli da komp sa i3 procesorom od 2500kn je ugodniji za normalno koristenje od tvoje mašine od 1000€ !
Kao sto mozes kupit graficku naknadno mozes kupit i bilo koju drugu stvar. Nije to nikakva mudrost zamjenit nit prodat/kupit. Tak da taj futureproof nema bas smisla prevec pogotovo kad intel za svaku seriju daje novi socket.
Cuvaj komp 3-4 godine i vise nist ne vrijedi.
2000kn je previse za taj procesor, al jbg takvo je trziste. Digli su cijene haswell procesorima pa ih mozes jedino jeftinije nac na oglasniku (zna se nac i7 4790k za 1800k)
revo Vidim da nisi previše upućen u problematiku. Ovaj Skylake nije futureproof CPU i nisi zadovoljan s njime? Ovaj Skylake CPU je jedino futureproof rješenje uz primjerice Skylake i7 kao skuplju varijantu! Razlog? Pa eto, jer su Intel i MS sklopili deal za potpunu Windows 10 podršku počevši od Skylakea. Jer je Windows 10 nativno DX12 sustav. Jer Skylake je JEDINA CPU serija koja ima full DX12 support i uncut verziju istog. I jer nakon Skylakea si miran sa CPUom tamo negdje do 2023. jer je nedavno i sam Intel priznao da je gotovo sa ovakvim načinom proizvodnje.
Što se tiče SSDa slobodno stavi unutar budžeta.. Napisao sam ti i ranije. Može se stavit Blu i SSD, ali opet se prelazi budžet, jer SSD je skuplji od razlike između Blu i Black. Green nikako, to je stvarno smeće od diska i ne bi ga preporučio nikome.
Aftermarket cooler? Jesi uopće testirao nove Skylake procove? Ja sam dotičnog testirao 3 dana na stock cooleru, a temperature su smiješne. Sve se može nadograditi, zato je to ljepota PCa. Ovo je zamišljeno kao futureproof gaming PC sa dobrim temeljom za budućnost. Dok ti pokušavaš taj temelj dobrano uništiti micanjem Skylakea. Poanta je da kad izađe gaming Pascal, prodaš ovu grafu i staviš novu generaciju. Uvijek kasnije možeš dodati SSD, cooler nakon nekog vremena ako ćeš clocknut i slično.
Ne mogu se zaklet da sam u pravu, ali mislim da nema kaj Skylake biti dx12 ready. Dx12 će ići i na ivy bridge, sandy bridge, haswell. Dx12 kod njih se odnosi na integriranu grafu, a ne sami procesor.
Znači, koliko znam, grafe (GPU i iGPU) su dx12 ready, a ne CPU. Al možda griješim, ispravite me.
Ima jedna izjava MSa sa kraja prosle godine gdje su rekli ako zelite full dx12, win 10 support, kupite skylake. Ne za iGPU ili GPU, vec iskljucivo za CPU.
revo Vidim da nisi previše upućen u problematiku. Ovaj Skylake nije futureproof CPU i nisi zadovoljan s njime? Ovaj Skylake CPU je jedino futureproof rješenje uz primjerice Skylake i7 kao skuplju varijantu! Razlog? Pa eto, jer su Intel i MS sklopili deal za potpunu Windows 10 podršku počevši od Skylakea. Jer je Windows 10 nativno DX12 sustav. Jer Skylake je JEDINA CPU serija koja ima full DX12 support i uncut verziju istog. I jer nakon Skylakea si miran sa CPUom tamo negdje do 2023. jer je nedavno i sam Intel priznao da je gotovo sa ovakvim načinom proizvodnje.Pa mozes samo ti velim da je meni SSD prioritet i vjerujem da nisam jedini koji tak misli. On treba bit tu Day1 , a ne ostavit za kasnije :)
Što se tiče SSDa slobodno stavi unutar budžeta.. Napisao sam ti i ranije. Može se stavit Blu i SSD, ali opet se prelazi budžet, jer SSD je skuplji od razlike između Blu i Black. Green nikako, to je stvarno smeće od diska i ne bi ga preporučio nikome.
Aftermarket cooler? Jesi uopće testirao nove Skylake procove? Ja sam dotičnog testirao 3 dana na stock cooleru, a temperature su smiješne. Sve se može nadograditi, zato je to ljepota PCa. Ovo je zamišljeno kao futureproof gaming PC sa dobrim temeljom za budućnost. Dok ti pokušavaš taj temelj dobrano uništiti micanjem Skylakea. Poanta je da kad izađe gaming Pascal, prodaš ovu grafu i staviš novu generaciju. Uvijek kasnije možeš dodati SSD, cooler nakon nekog vremena ako ćeš clocknut i slično.
Stavis WD green 1TB i jedva jedva ulazi SSD (Kingstone Fury 120GB) i to po cijenama u Futuri koja je malo skuplja.
Kao i Skylake. Mora biti tu. Cijena mu je skoro ista kao Haswellu.
Ne bih stavio ruku u vatru, ali mislim da je to čista propaganda. Isto ko što su išli govoriti za napajanja da su haswell ready ili tak nešto. Čisti marketing. Međusobno si guraju prodaju. Logički, fakat ne vidim što bi u CPU bilo dx12 ready or not. Sve je na CPU.
Pa čak i stare gtx970/980 će biti dx12 ready, to se već zna (iako će pred izlazak pascala nvidia to probat zataškat i natjerat nas da kupimo pascal, jer će ovo najednom bit ćesme) kamoli ne CPU.
Kao i Skylake. Mora biti tu. Cijena mu je skoro ista kao Haswellu.Je, jer su đubrad.
Zato je oglasnik spas. Vidio sam i 4790 za kakvih 1600-1800kn.
A tu DX12 propagandu ne pusim.
Ne bih stavio ruku u vatru, ali mislim da je to čista propaganda. Isto ko što su išli govoriti za napajanja da su haswell ready ili tak nešto. Čisti marketing. Međusobno si guraju prodaju. Logički, fakat ne vidim što bi u CPU bilo dx12 ready or not. Sve je na CPU.Izgleda da nece gtx 970 i 980 biti u potpunosti dx12 ready. Nvidia nema rjesenja za async compute, prebacivanja na taskove su im prespora.. Planiraju to rijesit driverima, ali mnogi sumnjaju u to, jer je to hardwaresko ogranicenje. Po prvim rezultatima AMD trci krugove oko maxwell gtxica na dx12. Slicno bi moglo biti sa skylakeom. Ja sam se referirao na zadnje izjave. Koliko ce one biti tocne, to neznam.
Pa čak i stare gtx970/980 će biti dx12 ready, to se već zna (iako će pred izlazak pascala nvidia to probat zataškat i natjerat nas da kupimo pascal, jer će ovo najednom bit ćesme) kamoli ne CPU.
revo Oglasnik? Kakve to veze ima sa ovim člankom? Šta sam trebao staviti polovne stvari?