Sry bio sam na mobu pa sam krivo vidio
Maticna , Ram , Napajanje i Kuciste su ok , ali procesor i HDD me bodu u oci i to kaj nema aftermarket cooler.
Racunalo koristis za sve , a to kaj je to Gaming PC nikako ne znaci da ce ga netko koristit iskljucivo za igranje.
Za obicno koristenje tipa web, neki programi tipa photoshop ... SSD im znaci vise nego bilo kaj drugo (naravno dok nije neko sranje. Recimo i3 za takve stvari sa SSD-om je bolji nego i5 sa HDD-om). To vidis nakon samog boot-a racunala.
Od kad sam presao na SSD nebi se vratio ni za kakve novce.
Sry, al glupo je davat 1000€ za racunalo bez SSD diska bez obzira na namjenu.
Kupis SSD disk i ne moras kupovat WD Black nego mozes Green ili Red. Ima ce puno veci vijek trajanja jer nece konstantno nesto citat i zapisivat kao sto to radi dok je OS na njemu i bit ce brzi jer ga OS ne ometa. Nedaj Boze da imas kakav AV instaliran pa da pocne skenirat , a ti radis nesto zahtjevno. Kod SSD-a to ne osjetis.
Zamisli da komp sa i3 procesorom od 2500kn je ugodniji za normalno koristenje od tvoje mašine od 1000€ !
Kao sto mozes kupit graficku naknadno mozes kupit i bilo koju drugu stvar. Nije to nikakva mudrost zamjenit nit prodat/kupit. Tak da taj futureproof nema bas smisla prevec pogotovo kad intel za svaku seriju daje novi socket.
Cuvaj komp 3-4 godine i vise nist ne vrijedi.
2000kn je previse za taj procesor, al jbg takvo je trziste. Digli su cijene haswell procesorima pa ih mozes jedino jeftinije nac na oglasniku (zna se nac i7 4790k za 1800k)