mika A gle, ako si oba odigrao i sve ti je "skoro isto" onda ne znam…Remake je doslovno masu toga unazadio, posebno voiceover i glasovne dijaloge koji su i danas među najboljim ikad u nekoj videoigri (na yt vjerujem da uma primjera kako je to ofrlje odrađeno u TS), onda da ne spominjem Matrix scene u animacijama, broken mehanike koje su jednostavno ubacili iz MGS2 uopće ne razmišljajući o posljedicama (zbog kojih su stražari postali komedija a neke dionice sprdnja jer eto, sad možeš pucati iz FP, skočiti sa prvog kata i sl., da ne spominjem broken boss borbe s Ocelotom i da npr. s Vulcan Ravenom možeš trejdati razmjenu vatru bez da te omete s jebenim gatling gunom). Onda još ubace comedy moment s Otaconom u epilog s Sniper Wolfom, jer eto, treba nam malo sprdnje u jednom od najemotivnijih trenutaka u igri pa zašto to ne napraviti s ovim drljavim simpom. Bolja grafika je dovela do toga da sad imaš neke scene koje djeluju skroz "off" jer likovi izvode neke tulave grimase…
Dalo bi se vjerojatno još toga za nabrojati, ali smatram da je i ovo dosta da kažem kako meni osobno remake nije niti će ikad biti dostojna zamjena za jednu od meni najdražih igara ikad.
Isto tako mi i nije neka šteta što neće biti u kolekciji, iako bi bilo zgodno da bude jer MGS TS i dalje nije loša igra per se, samo je adaptacija koja je skrenula ukrivo jer su išli dirati esenciju MGS1 da naprave nešto između remakea i reimageinga. Da, nije najbolje ispalo.