• Gaming Vijesti
  • Nakon što je SAD dopustio Microsoftu kupiti Activision Blizzard, čini se da će popustiti i UK

Pročitaj na portalu
Članak

Nakon što je SAD dopustio Microsoftu kupiti Activision Blizzard, čini se da će popustiti i UK

Dvije velike pobjede za Microsoft u razmaku od samo jednog sata. Ranije danas sutkinja u SAD-ju je presudila u Microsoftovu korist. U opsežnoj presudi navela je kako ne postoje dokazi da će akvizicija Activision Blizzarda negativno utjecati na industriju, a potom je CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva učinila ono što ne radi nikada.

Taj dan kada su oslobodili Horvatinčića navečer smo se skupili igrati Rainbow Six.

Komentirali smo presudu.

Tada sam već nekoliko godina igrao s @Torla i to je bilo prvi put da sam ga čuo da psuje. Pravosuđe, suca itd.

I mene je presuda izbacila iz takta.

Dno dna.

Ovo je posve ocekivan ishod. Sve se vise suska da je kompromis da Xbox ne smije pruzati xCloud uslugu u UK-u, vec smije samo iznajmljivati svoju infrastrukturu drugima, sto bi jednostavno znacilo da CMA u niti jednom trenutku nije mislio na korisnika, vec samo na biznis.

Jednako neiznenadujuce kao i FTC-ov gubitak, cija je citava strategija bila naglasavati potencijalnu stetu napravljenu Sonyju, korporaciji, a ne igracima.

Opcenito je pristup javnosti ovome sudenju bio iz posve krive perspektive, iz one krajnjeg korisnika. Sve sto se otkrilo, reklo i saznalo uopce nije namjenjeno korisnicima, vec dionicarima i korporacijama. Ovo je bila poslovna bitka, nista vise i nista manje, a u njoj pobjeduje onaj tko ima najvise novca i najveci potencijal da isti generira.