• Gaming Vijesti
  • Cijena PS5 konzola i kontrolera ozbiljno je snižena i u Hrvatskoj

Izgleda da nam stvarno slim dolazi uskoro.

Kad se sjetim koliko sam platio PS5 prije pola godine, mjesec dana prije velikog pada cijena, okrene mi se želudac od muke. 😅

Kao što mister Brico veli tak i ja mislim. Pripremaju teren za dolazak novih PS proizvoda.

Kad je tak sniženo, narod će navalit.

To su trebali odavno napravit i tad bi svi oni koji su plejku 5 namjeravali kupit bi tada i kupili ali ih cijena jebala.

Šteta kaj mene prolazi gaming ludilo jer bih u suprotnom opasno razmišljao da je nabavim negdje pred Božićne blagdane kada će cijene bit vjerojatno dodatno snižene.

Gotovo da bih uzeo dodatni kontroler s obzirom da je vjerojatno samo pitanje vremena kada će i ovaj zamjenski otići u k…

IMO, super vrijeme za uzeti konzolu tko nije jer nisam 100% uvjeren da će Slim biti kvalitetniji i pouzdaniji. Opet će ići rezati materijale i pitanje koliko će biti bučni ventilatori i tako te sitnice, bez obzira što idu na manji proizvodni proces opet je pitanje koliko je to dobro u praksi. Kao i obično, bolje čekati DF analizu.

Samo napomena (za Sanctu, ne znam za druge dućane)…

Navedena cijena konzole je za plaćanje cashom / jednokratno.

TITANXIS Kad je tak sniženo, narod će navalit

I onda kad se Slim ne bude prodao će biti češkanje po glavi 😃

ThaUrban

Vjerojatno, ali to bude njihov problem. To je trgovački rizik jer u stvari je to individualno.

Neko voli te manje, tanje verzije, što zbog prostora, što zbog drugih razloga a neko voli te bazične verzije, obično druga serija koja se je pokazala (kad porade na nedostacima) kao najbolja što se grijanja i hlađenja tiče i time dulje vjerojatno potraju, dok nekaj ne crkne unutra.

Kaj puštaju i rade takvu praksu sa tim nekim slimovima koji ništa hardverski bolje ne donose. Šta odmah ne naprave tak neki manji dizajn već nakon par god poslije. Slim, pa onda neki pro da završe priču.

Ja kad bih sebi kupovao PS5, radije bih si debeljka kupio nego slim.

TITANXIS Budemo vidjeli krajnji rezultat. Ps4 slim je bio odličan..manji, efikasniji, manje buke…čak moram priznat i manji magnet za prašinu.

Ps5 je pak buku smanjio na minimum i to je ogroman plus naprama prošle generacije ali je realno ogroman.

Mislim da svim vlasnicima prve ps5 verzije slim verzija nema nekog smisla. Bolje čekat PRO varijantu, to bi već moglo imat smisla.

doctorfreak Bolje čekat PRO varijantu, to bi već moglo imat smisla.

Slažem se ali djelomično, gledam i sudim po sebi da nemam PS5 konzolu onda bih čekao tu pro verziju, u protivnom ne, Da dobijem samo malo bolje grafičko iskustvo mi nije dovoljno dobar razlog da takvu i nabavim.

TITANXIS

Oprosti, običan ps4 i ps4 pro je razlika bila poprilična. Gotovo sve igre su bile jasnije, pikseli su se daleko više vidjeli na prvoj ps4 i ps4 pro. I to ti potvrđujem iz prve ruke.

Neke igre su dobile 60fps-a zakrpu…i 4k rezu…pro model je odmah dolazio sa 1tb storage-a tako da se isplatilo.

Ali isplatilo u smislu prodat trenutno konzolu, dodat i uzet pro.

I sad da kupujem ps4 uzeo bi pro, u najgorem slučaju slim model ako nemam 4k tv.

A kupovat slim model ps5 samo radi veličine bez ikakvih drugih benefita je tek smiješno jer već imaš peticu i ima gdje bit. Osim ak imaš višak para.

doctorfreak

Ne mogu reći da nije vidljiva razlika u kvaliteti prikaza PS4 Pro od običnog. Zato i velim sad za PS5 da kad bih po prvi put kupovao ga tad bih najzadnjiju verziju tj. Pro pričekao. Tako bih i za PS4 napravio a ko bi ga znao da će neki PS4 Pro izaći jer takva praksa nije postojala prije.

Nekako sam ponovnog mišljenja da ako imam već tu konzolu, zašto da kupujem poboljšanu verziju. Zbog komfora ne da mi se sad prodavat i sa tim se zezat kupi, prodaj pa bih namaknuo još malo novaca za bolju verziju.

Šta ja znam, možda nisam toliko zahtjevan igrač pa mi je i onakav prikaz kojeg ima običan PS4 dobar, zavisno o igri a niti nemam neki novi tv. Ovaj Samsungov 2k na kojeg mi momentalno spojen PS4 mi je star sad već oko 6-7 g. a drugi u dnevnoj sobi Vivaxov HD još i stariji.

taman sam kupio novi ventic za PS5, posto je day one konzola pa da malo zamjenimo, ako nesto sjebem u tom procesu onda cu otic po novu konzolu xD

Brijac

Vjerojatno negdje pred kraj godine a negdje kraj 2024. PS5 Pro!

Koliko ja vidim to uopće nije neki popust,kada sam ja kupovao PS5, digitalna verzija je bila 449,99 €,bez ikakvih dodataka,dok je disk verzija koštala oko 499 eura,ja sam uzeo digitalnu verziju sa God of Wat,kamera i daljinski upravljač za 679 eura što je totalno previše jer kameru i daljinski kupiš nove za 80 eura dakle pretplatio sam nekih 70 eura.

Samo ne treba zaboraviti da je zapravo bilo i poskupljenje za 50 eura. Ali uzevši u obzir i launch cijenu za disk verziju, opet je jetinije.

Zero

Dobra je to cifra za HR standarde.

Ljudi bi valjda da košta 2500.