• Offtopic
  • Air Fryeri (friteze na vrući zrak), dojmovi, preporuke i iskustva

Koristi li itko air fryere? Ako da koji? Što paziti kod odabira? Što (ne)spremate u njima?

Fenix kupila i ja prije nekih tri mjeseca. Dakle prva liga, bez ulja i maščoba, spremim ručak za sat i pol vremena tako što nabacam svega unutra i samo upalim.

Iako volim odvojeno spremat meso/krumpir/povrće jer su vremena kuhanja/pečenja različita, ali najviše mi se sviđa ne ribanje pećnice tri sata nakon kuhanja.

Skinem onaj donji dio, odvojim onu mrežicu od posude, operem za dva minuta, obrišem maramicom ostatak (koji se ne pere) i to je to.

Unutra spremam sve od ražnjića, mesa, krumpira, grilled cheese, povrće mi sad ispada tako divno 🤤

Velika prednost je ta što kada se peče, ako i stavite malo ulja preko svega, to ulje i sva mast koja se topi kod pečenja, pada na dno ispod one mrežice i nema više nikakve veze sa jelom.

Nisam probala kolače još unutra ali znam da je i to opcija.

Preporuka!

Uzeo iz čiste znatiželje Beko FRL2942 fritezu prošle godine da vidim čemu toliki hajp, i ostao pozitivno iznenađen učinkovitošću. Još sam ajmo reći uzeo srednju klasu friteze.

Moraš experimentisati sa hranom kako bi pronašao najbolji način pečenja koji ti odgovara.

S početka sam većinom znao prepeći hranu koju bi spremao, ali vremenom se ispraksaš i bude mnogo ukusno.

BBQ chicken wings su perverzija, kao i pomfrit od domaćeg krompira i slatkog krompira (batate).

Pošto sam i ja zainteresiran, a ima ih sada sve više i više, imate li preporuke za proizvođače i modele?

Air fryer je takav quality of life improvement u kuhinji da je smiješno, doslovno OP, svakakva mesa, krumpiri budu ful crunchy, sve se ful lako čisti, još gledam i recepte šta bi mogao napravit sljedeće.

BBQ chicken wings su perverzija, kao i pomfrit od domaćeg krompira i slatkog krompira (batate).

Raziel Doslovno sam si sad to napravio za ručak lol 🤝

@Fenix Mi smo imali Delimano (dali ga nonićima) a sad imamo neki Rosmarino Infinity, stvarno nemam niš negativno za reć u vezi air fryera, ogromna preporuka!

Fenix

Pa za 2 obroka, tačnije meni i ženi ta od 3 litra je uglavnom taman. Opet ovisi od hrane koju pečeš. Kad pečem krilca, ili chicken strips poželim da je malo veća, s druge strane primjerice krompir i grilovano povrće stanu odlično, jer su u rinfuzi, a onaj spremnik za pečenje je poprilično dubok.

Uzeo philips airfryer XL, genijalna stvar.

Ja imam Tefalovog, life changer, sve je nemasno, hrskavo, i ukusno jako, lijepo se spece i supruga bi se prije mene odrekla nego njega tak da da, isplati se i ne stedjeti.

Fenix kupila u pevexu

Razmišljala sam da uzmemo neku markiranu, ali sam bila jako skeptična prema svemu tome, a kako sam jeftinjača, ovo je bila savršena prilika da vidimo ako je hype stvaran.

Mogu potvrdit da je hype stvaran.

Raziel Kad pečem krilca, ili chicken strips poželim da je malo veća,

To i mene jebe, obozavam oboje, a nije bas da ih mozes naslagat jedne na druge, pa je bitnija površina od volumena.

Aj fritezu bi i ja de se ne jebem sa friganjem ali bas da spreman meso i to u tim pizdarijama nema sanse. Kraj zivog rostilja ja da tako spreman grom bi me pogodija odma.

renda sve je nemasno, hrskavo, i ukusno jako,

Tocno sad mi je jasnija tvoja zaludenos sa sonyem, nema masti nema okusa dokazano. Nema masti nema zivota.

Tako da ne pisi sve je nemasno ukusno je aha

Pojedi masnog odojka, pa jedan prošarani ramstek pa malo masnije janjetine i prvo sto ces reci je boli me kurac sto ce microsoft kupiti

Prije kojeg mjeseca uzeo Tefal 2u1 Easy fry&grill od 4,2 l, još 20% popusta na Mallu. Jedna od najboljih stvari koje sam kupio bez jebemti.

Jedino što bih možda išao i na veći kapacitet jer mogu skoro sam pojesti sve što u tome pripremim, pogotovo frites. Ali i to sam ja, vreća bez dna.🤣

O .ebo vas ja, mislio sam da je to klasična glupost koju kupiš, jednom probaš i onda skuplja prašinu u špajzi i sad mi vas tu 10 dođe da je "life changing". Sad ću dva mjeseca gledati recenzije air fryjera.

Matador miriše na onaj kontaktni roštilj što je Weky prodao polovici foruma

Ja ću vjerojatno uzet Xiaomijev od 4L

Vrhunska stvar, meni se isto činilo ko glupost, ali onda starci nabavili i pozvali nas na ručak. Drugi dan smo sebi kupili.

Fenix Kolegica s posla je uzela neki Čajomi od 3,5l, oko 500 kn je bio s popustom, čini mi se. Ima wifi, aplikaciju i kontam da se može kontrolirati i daljinski ako bi recimo ostavio nešto unutra pa prije povratka s posla to pojeo. Samo da se onda do tad ne pokvari, a u principu sve bi na polovici pripreme trebao protresti ili okrenuti na drugu stranu da se bolje ispeče, pa ne znam koliko je to ustvari praktično. Ja sam tražio nešto jednostavnije, s manje ekrana i viškom nepotrebne elektronike. Uglavnom, ona je (očekivano) isto jako zadovoljna.

Matador Life changing je. Meni je eksplodirala i spalila mi je svu kosu. Zato sam sad ćelavi i grdi.