Tuhy ma gameplay naravno. ali kao kad vidiš nvidia ima tehnologiju da 2k poveća na 8k i bliži je 8k nego nativni 4k.
znači da sad playstation ima 2k rezu upscale na 4k ali da je 95% sličan nativnom 4k? Koga boli kurac. right? Svi se uzjebu oko gluposti ali se realno kuže u hardversku mogućnost kao marica u krivi kurac. Da budem prost, ispričavam se ali treba se reći. 95% ovog planeta ne razumije kako bilo što/nešto funkcionira i to je sasvim u redu sve do onog trenutka kad se krenu pametovati oko istog. Znači nevezano uz playstation, jako mi idu na jetra svi ovi jebeni youtuberi i revieweri koji napadaju nvidiu u vezi 3090 grafičke.
Duplo je skuplja od 3080 a samo je 10-20% jača. Kako je to moguće. I sad ja ne znam koliko moraš biti mentalno osakaćen da ne pročitaš da jedan ima 10 gigabajta GDDR6x a drugi ima 24 gigabajta gddr6x. Sad ako uzmeš matematiku oduzmeš i pogledaš koliko košta 14 gigabajta gddr6x uz ostala pojačanja možda ti dođe u glavu da je ovo grafička koja je napravljena da pri korištenju DLSSa (ili nativno kad gledaš novi DOOM) možeš dobit 8k rezoluciju. Znači 3090 nativno vrti Doom Eternal u 8k. I moje je pitanje sad dal 3080 može vrtit Doom Eternal u 8k? Ne može. Jel može vrtit u 8k ostale igre koje 3090 vrti sa DLSSom? Ne može. E pa onda fak of. Ljudi ne znaju matematiku. 8k ima 4 puta više piksela od 4k. 3080 vrti 4k. 3090 košta duplo. I da sam najveći debil matematike odmah bi mi bilo jasno da tako nešto nije moguće u samom startu. Znači ono što je sramota za developere a ne nvidiu je da jedan Doom Eternal koji izgleda apsolutno next gen se izvodi 8k nativno, a ostale se igre izvode ful loše. Jel nvidia onda kriva ili developeri koji nisu optimiziralo dobro svoje igre?
I sad se vratimo na plejku. za 2 godine 3 godine devovi će moći istu igru, igrati na većoj rezi na većem fpsu. To je samo pitanje vremena, radiš svaki dan sa istim hardverom (ili revizijiom) i naučiš koristit tehnologiju. Svaki si put bolji, svaki put možeš iskoristit nešto više. Tako je bilo sa svakom konzolom do sad tako će biti i sa playstationom. To je samo pitanje vremena. Ja i dalje ne vjerujem da postoje ljudi koji napadaju igru developera ili proizvođača konzole zbog analize youtube videa (ili originalnog videa, koga boli kurac) kad na kraju od toga nema apsolutno ništa od toga. Pitanje je kako izgleda na Oledu, kako izgleda na LCDu, pitanje je haptic feedbacka, kako se čuju na slušalicama, kakav feeling daje dok igraš. Ovi se uzjebu oko toga što je 2k 60 fps, A KONZOLA I IGRA JOŠ NISU IZAŠLI????
Ako si jedan od tih, nemoj kupit next gen PC arhitekturu, novi Xbox ili novi playstation. Igraj se na tamagočiju jer očito nisi vrijedan nex gena.
Lijep pozdrav