escoban
Mislim primjer Dragon Dogme ti je isti kao GTA V ili Skyrim, jednostavno open world RPG koji se prodaje dobro svugdje bez obzira na platforme. Odličan primjer je Palworld koji se na PC-u prodao preko 20M ili koliko već primjeraka i spada pod istu kategoriju open world/co-op gameplaya, na konzolama se isto fantastično prodaje.
I to što @chono kaže iznad, co-op segment je daleko više zastupljen na PC-u nego na konzolama, a open world igre također. Šteta što konzole nemaju neku javnu metriku jer se uopće nebih čudio da su brojke vrlo slične Steam-u po pitanju igrača pogotovo kad su u pitanju third party naslovi. Jednostavno na kraju dana nije ista publika, konzolaši su navikli na svoje third party action avanture dok PC igrači više vole co-op stvari.
Znam da su moje najviše igrane igre svakako co-op sa ekipom iako kažem, na kraju dana znam jednako uživati u SP igrama koje su do 20-30h više nego u open world igrama sa tonu glupih questova koji nemaju nikakvu drugu svrhu nego biti fileri za satnicu.