somethingwrong kao netko naviknut na xbox layout cudan mi je ds ali da je lijep u pm je.
Gaming Chat - news, tračevi i rumori
somethingwrong Ima sigurno ljudi koji će se složiti s tobom i tvojim ukusom, ali ne i ja.: p Kad je nešto pozamašnih gabarita, nesimetrično (disk verzija) i k tome bijelo (malo kome se to uklapa s ostalim namještajem i tehnikom u blizini TV-a, plus bijeli kontroler - da se razumijemo, kod mene nije prljav), za mene to nije najsretniji niti oku najugodniji dizajn. I da, znam da se stranice mogu mijenjati, no nemam želju još i za to davati novac, radije bi ih sam prebojao. Ipak, ono što je unutra je ono što se na kraju najviše i računa, a to je jako dobro složen hardver s brzim SSD-om.
Zero d-brand darkplates bajo moj!
[deleted]
Meni je moj baš lepi, ali samo dok stoji uspravno, uzdignut da ga svi vide i dive mu se. Dok je polegnut nije tako napet ljudima.
Fenix Mogu ga strpati u kutiju kakvu želiš. Ali u bilo kojoj industriji stvari ovako funkcioniraju:
Ne mislim da je tome tako. Ne riskira se topljenje procesora na tu količinu, jednostavno je benefit nešto manje konzole nedovoljan da se proguta negativni marketinški učinak ako bude puno reklamacija.
PS5 R&D krenuo u PS4 generaciji, a prije je PS5 izašao na tržište komponente su već bile "locked in". I nekako se zaboravlja da komponente u kućnim konzolama nisu jednake onim u handheld konzolama. Tako da Nintendo, Valve i Nvidia sa svojim handheld sistemima ne spadaju u ovu priču.
Sljedeća generacija je otvorena i tu može biti više prijenosnih igrača nego dosad. Čini se da će novi Xbox biti prijenosnik bez velike konzole. Sony se nekako ne miješa puno u handheld svijet iako su imali uspjeh sa PSP i dosta PS publike bi zasigurno voljelo novi handheld, ali mislim da Sony želi zadržati svoj dio u "dnevnoj sobi" primarno, a sekundarno tko zna.
- Uređivano
Svi ste krenuli o veličini konzole, a meni je tu najjača stvar OLED panel preko cjele jedne strane.
Zamisli scenarij u kojem imaš konzolu koja stoji na polici i prikazuje maminu sliku i kad ideš kod nekog frenda samo uzmeš nju, kabel s napajanjem i kontroler, strpaš u omanji ruksak i peglaš di god ima struje.
Nije Switch level prenosivost, ali je punokrvni PS5 on the go.
Još ak imaš neki Jackery ili sličnu bateriju za kampiranje, možeš peglat i u šatoru.
Top.
wooddiebone brzo treba rezervirati domenu ps2go.com
Sony mi je uvijek imao dozu elegancije s plejkama ali PS5 je baš veliko ružno đubre. Izgleda kao one lekane koncept konzole prije izlaska.
To je zbog hlađenja i trajnosti komponenti, PS5 taj bitni prostor ima horizontalno a Xbox X vertikalno. Kad se sa PS6 pređe na 3-4nm prica možda bude drugacija malo sa velicinom konzole, ali opet ce frekvencije i velicine chipa rasti jer raste i Gpu unutar Apu-a, Cache, Ram/Vram te na kraju frekvencija koje sve to zagrijava, veliki hladnjak i velicina konzole ce opet biti potrebna…taj smjer se vidi u PC svijetu gdje su hladnjaci za Gpu sve masivniji.
wooddiebone Svi ste krenuli o veličini konzole, a meni je tu najjača stvar OLED panel preko cjele jedne strane.
Zamisli scenarij u kojem imaš konzolu koja stoji na polici i prikazuje maminu sliku i kad ideš kod nekog frenda samo uzmeš nju
Zamisli scenarij da zbog OLED ekrana cijena PS5 bude 1000e. Pljuvačina po internetu maksimalna
stitrek smjer se vidi u PC svijetu gdje su hladnjaci za Gpu sve masivniji
Totalno krivi razlog. Jedna Asus 4080 ProArt OC je tiša i manja od ostalih 4080. Sve se moze smanjiti. Stavi tekući metal na 4090 i mozes ju stanjit za 60%
stitrek taj smjer se vidi u PC svijetu gdje su hladnjaci za Gpu sve masivniji.
Da, to je pogotovo upadljivo
- Uređivano
Hmmm, da je to tako onda bi proizvođaci teoretski na 4090 stavljali tekuci metal i smanjili bi 60% materijala od hladnjaka koji je puno skuplji od dvije kapljice tekuceg metala, ali to ipak nije slucaj. Tekuci metal daje malo niže temperature, ali njegova osnovna prednost je trajnost i duži interval održavanja , to je prednost PS5 gdje je kod održavanja uglavnom potrebno samo ocistiti sve od prasine.
Isto kak Switch OLED košta 1000 eura?
wooddiebone koliki ekran je na switch OLED? Ono u videu se čini kao 10-15"". O čemu pričamo? O handheld PS5 ili prenosivom PS5 sa ekranom. Jer nikako nisu iste stvari
Veliki hladnjaci na grafickim karticama su rezultat velikih i snažnih chipova koji proizvode visoku temperaturu. Što je temperatura veca, proporcionalno raste i hladnjak, isto važi i za vodom hlađene komponente…
- Uređivano
stitrek Hmmm, da je to tako onda bi proizvođaci teoretski na 4090 stavljali tekuci metal i smanjili bi 60% materijala od hladnjaka koji je puno skuplji od dvije kapljice tekuceg metala
Ima 4090 sa tekućim metalom sa 500w biosom, klokano do ibera sa vodenim hlađenjem. Košta.
Stock 4090 sa jebenom pastom spušta temp dosta. Iz nekog razloga ne koriste apsolutno top tier paste. Dal je do cijene ili nekog drugog razloga. Iskreno ne znam.
Alphacool ES block za 4090 smanjuje grafu baš masu ako ideš na vodeno :-)
fensisuperstar mislim da je teško smanjiti previše hladnjak na kartici koja vuče do pola kilowata iz mreže. Čak i nekako hladnjak, ali ventilatori su problem kod još tradicionalnog sučelja GPUa gdje baš mora onako stajati kako stoji u PC. Ovaj lik je napravio tri mala turbinska izlaza sa dvosmjernim ventilatorima, može se, nego je pitanje želi li se ijedan vendor zajebavati sa izmišljanjem nove vrste hladnjaka
- Uređivano
Stvar je optimalnog proizvoda po pitanju performansi, velicine i cijene, da tekuci metal toliko smanjuje temperaturu onda bi ga koristili i drasticno smanjili velicinu hladnjaka te tako uštedili na materijalu i dobili estetski fit karticu, ali finalni proizvodi govore drugacije.
fensisuperstar Ima 4090 sa tekućim metalom sa 500w biosom, klokano do ibera sa vodenim hlađenjem. Košta.
Nego šta nego košta, a usto vodeno hlađenje nikako nije manje od običnih radijatora i ventilatora, nego je blok i pumpa i opet ventilatori i radijatori, samo na drugom mjestu. Vodeno hlađenje u prijenosnim konzolama nećemo gledati