Realno ako jailbreakaju ps4 (iliti čipovanje kako bi se po našem reklo) moglo bi pozitivno utjecati na prodaju same konzole u zemljama trećeg svijeta, Rusije, Kine itd...Pa i na našim prostorima.
Softver ne smatram da bi patio jer tko hoće da kupi original kupiće, tko neće nije ga ni briga. Razumijem da je to ilegalno, ali iskreno rečeno, mi smo odrasli (eto da ne generaliziram, mogu sa sigurnošću reći 90% djece tada) igrajući "kopije". Ali se zato prodavao ps1 i ps2 kao vrući kolači.
Ja sam proveo ps1 i ps2 eru sa vrlo malo originala, nije me sram reći. Da ih nije bilo vjerovatno ne bih stekao srast prema igrama kakvu danas imam. Ali također sa ponosom mogu reći da za ps3 imam sve i jedan original i nijedne kopije. Imam i cirka 30tak, ali su sve originali.
Naravno to nije nešto sa čime bi se trebalo hvaliti, ali treba shvatiti situaciju iz koje dolazimo. Ja sam prije 17-18 godina bio sretan kao od stare dobijem lovu na kraju tjedna da odem u lokalnu igraonicu, a danas djeca vrište jer nemaju novi iphone... Ali to je druga sasvim tema.
Poenta je da Sony može profitirati, ali uvijek se postavlja pitanje sigurnosti jer to više nisu "samo" konzole za igranje, to su multimedijalni uređaji preko kojih se kupuju stvari, vrše transakcije, stavljaju lični podaci itd.. Hah, jedino sam došao do zaključka da je sve prije bilo lakše ;D.