prayer Pa Pero prodaje 6 godina staru igru na eBay za 50€ jer i nakon 6 godina ta igra i dalje košta 60-70€ koja rijetko kada ide na akciji. Cijena rabljenih stvari se regulira base cijenom koja opet u ovom slučaju nikad ne ide dolje.

Pa jebemu lebac kako je onda bilo prije digitalnih trgovina? Ako misliš za dućane i fizicke kopije i tu opadne cijena, ali ne drastično, medjutim ponavljam, kvaliteti nikada cijena ni neće drastično opasti. Tko nema 50-60€ za igru jednom u 3 mj, mislim da ima puno veći problem od toga i igre mu uopće ne bi trebale biti fokus.

prayer Mislim da krivnja lezi na obje strane. Mozemo kriviti korporacije, dapace, i trebamo, ali sve krece od kupca. Ocito im se taktika manjka popusta isplati jer ljudi i dalje kupuju.

Ono što je dobra stvar je to da igru nakon što odigras mozes prodati za identičnu cijenu koju si ju na eBay kupio.

To ne vrijedi za druge izdavače. Na armored core 6 sam u roku od mjesec ipo dana izgubio 20€.

I baš sam gledao, kupio sam prošle godine 4 Nintendo igre, nijednu po punoj cijeni i jedan dlc i izgubio na svakoj Max 10€ tj jednu od njih još imam plus naravno dlc.

maverick

Pa ne sjećam se kako je bilo govorim za sada. Igre nisu nikada na akciiji pa čak i u dućanima staju u crni lager mjesecima jer Nintendo jednostavno ne nudi ništa jeftinije. Jedino kad ćeš igru naći jeftinije jest kad se nešto nalazi u crnom lageru preivše vremena pa se igri rješavaju u minus kroz neke promocije ili kad Nintendo tako kaže. Nemoj misliti da ih napadam jer ih volim do smrti i vrlo rado dajem ako treba i 80 eura za njihove igre ali činjenice su takve da oni upravljaju tržištem gdje u većini vremena prodaju igre po punoj cijeni.

Fico

Ma to je definitivno, dok god budu kupovali ljudi po punoj cijeni neće biti popusta jer realno trebao bi sa financijske strane biti glup da ih uopće i stavljaš i mislim da Nintendo upravo zbog toga ima najveći ROI od svih trenutnih developera.

prayer Nemoj misliti da ih napadam jer ih volim do smrti i vrlo rado dajem ako treba i 80 eura za njihove igre

Volim njihove igre i ne, neću im dati ni 70, a kamoli 80€. Kupio sam novu zeldu za nepunih 60€. To mi je granica koju ću dati za neku igru, neovisno o tome dali si mogu priuštiti.

Ono što hoću reći je da im je cijena takva prvo zbog kvalitete, drugo zbog nepostojanja konkurencije, treće jer mogu i četvrto jer i sami fanovi cijene njihove rabljene igre. Zašto bi mijenjali strategiju koja im uspjeva? Da bih volio da su im igre jeftinije posebice digitalija? Volio bih. Djubrad su jesu, ali sve korporacije su i neću zato bojkotirati baš sve u životu, ali ću si postaviti neke granice i standarde.

prayer Kad smo već kod Nintenda, do kraja godine bi potencijalno mogao prestići PS2 i postati najprodavanija kućna konzola ikada!

Nekako sumnjam pošto je gotovo sigurno da ove godine izlazi nova Nintendo konzola. Samim time prodaja switcha će drastično opasti. Jedina šansa je da imaju na zalihama 20+ milijuna switcheva i počnu ih prodavati za sicu.

maverick

Ma budu cross-gen naslovi tipa ovaj navodni Pokemon Lets Go Johto i možda taj Metroid a i vjerujem da će sigurno cijena konzole pasti isto. I ja nekako sumnjam, ali se nadam da bude jer su zbilja zaslužili biti i broj 1 u toj kategoriji iako je sve u nekakvoj sivoj zoni.

escoban

Muškarci-djeca kojima je pod hitno potrebna psihijatrijska pomoć.

escoban ja se kladim da rade slona od situacije samo da bi privukli pažnju dok ju još mogu imati. U glavi si misle da ako xbox igre postanu multiplatform da im pada sve u vodu. Najjače od svega ako sad dođe Phil i kaže da nema veze s vezom popušili su sve što su mogli sa xboxom.

AbelKOsMos

Ti manji studiji bi trebali raditi manje/krace igre u stilu PS2 ere, znaci potpuni fokus na najbitnije elemente a skresati troškove na dužinu igre i fancy grafiku. Sa navedenim bi i cijena igre bila niža te pristupacnija za široke mase, dosta Indie studija je potvrdilo da manje a kvalitetno itekako funkcionira.

somethingwrong

Kolko sam ja namirisao online ovo oko imena je GameStop odradio na svoju ruku ali ko ce ga znati.

Nema šanse da će se odreći branda Xbox. Građen je 20 godina i ima svoju vrijednost, preveliku čak i za Microsoft. Isto mislim i za konzole, najviše što će se izrodit iz ovoga je da neki naslovi idu multiplatform, vjerojatno s nekim odmakom i to je to

somethingwrong ali ovo ti nije sluzbeno od MSa…

Vjerojatno netko iz Game Stopa ima slicno misljenje tvojem, sto u konacnici ne ukazuje na nista. I dalje stoji Xbox

Bojim se da nas ovako nesto ceka i u gameingu ako MS postane SEGA…

Fenix moguće da se neće odreći brenda skroz, ali nešto jače će se dogoditi jer se već par dana šuška da postoji neki unutarnji sukob između vrha MSa i xbox divizije. Mislim ovo su sve rumori zasad, dok oni ne izađu i potvrde sve je nagađanje.

chono ne znsm kako se to omaklo GameStopu, moguće da nakon što je MS odlučio povlačiti fizičke kopije igara s polica i preći na potpunu digitalu da je netko zbrojio 2+x

@chono Dobra vijest/loša vijesti. Dobra je da rade novi HL a loša da nikad nećeš vidjeti HL3, preskočili su odmah na 10 Ha-Ha-Ha

AbelKOsMos ovo bi moglo biti zanimljivo!

Znači imaju elden ring ekspanziju, mobilnu igru preko tenzenta i studio koji je razvio tenchu i octopath traveler. Jbt

prayer ma znam za to vec godinu dana, pratim sve leakove i data mining 😁

@somethingwrong ne kazem da nije moguce i da nisi u pravu, samo pokusavam ukazati da nema potvrde i dokaza jos. Sto se tice uplitanja maticne firme u diviziju, ne bi bilo nista cudno

I dalje stoji da je ono GameStop postavio sam od sebe, to je na kraju bio moj odgovor.

Brate koji unutrasnji rat oni tamo vode u Xbox ekipi da se sve ovo desava i menja a ovaj kaze ej cujemo se sledece nedelje.