Činjenica je da su mobilne (odnosno handheld) igre jako popularne u Japanu, a Switch je kombinacija i home i handheld konzole.
Dva puta su pokušali sa jačim hardverom od konkurencije (N64 vs PS1, GC vs PS2), pa znamo kako je to završilo.
Konkurencija je uvijek dobra, ali što kad je Sony sam ubio Vitu, a sa njom vjerojatno i jedinu nadu da će izbaciti 3. handheld konzolu.
Ja se najviše bojim onih crnih proročanstava da će iduća generacija prijeći skroz na digitaliju. Iako i sam često kupujem digitalne igre dok su na sniženjima, ne pada mi na pamet skidati 100 GB (koliko će prosječna AAA igra biti velika)... i zašto su cijene novih digitalnih igara identične cijenama tih istih igara na disku, u trgovini? Ima li neko logično objašnjenje? (Digitalnu verziju ne kupujem u trgovini, gdje i šef i radnici moraju zaraditi sebi za kruh.)
EDIT:
Bonus pitanje: s obzirom da neki gase servere igara koje na tržištu i nisu dugo (samo zato jer nisu popularne kao tamo neki World of Tanks ili PUBG), je li moguće da će mi se jednog dana, kada upalim konzolu i odem na internet, ta ista konzola skinuti neki (stealth) patch koji će mi blokirati sve digitalne igre koje sam kupio i skinuo i reći ''jebi se, Jugoslav_Jelash, igrat ćeš samo ako produžiš ugovor'' i onda me linkom uputiti na PSN gdje ću morati upisati broj kartice da bih igrao ono što sam davno kupio?
EDIT2:
Čekaj, onaj link na PS4 ''ekskluzive'' (od kojih neke izlaze za PC).... vidim Zone of the Enders 2 na listi, ali ne i jedinicu. Jesam li slijep, ili zbilja samo dvojka dobiva preradu?