Ja ne mogu šutiti, već moram napisati nešto negativno o toj igri (Cosmic Star Heroine). Uzmi u obzir 2 stvari:
1. ovo što pišem je možda problem u ''prvoj'' verziji igre te je kasnije popravljeno patchevima, no sumnjam
2. ovo je samo moje mišljenje o igri i nemoj misliti da te sprečavam u kupnji - samo te upozoravam
Kada sam prvi put čuo za igru i vidio skrinšotove, odmah sam se ''nahajpao''. Kako i nebi; izgleda kao dijete Chrono Triggera i Phantasy Stara, 2 legendarne igre, tko to nebi volio.
Nažalost, rezultat je ispao drugačiji. Sama priča, barem po ovome što sam vidio, je ''jednostavna'' bez nešto puno pričanja (opet, Chrono Trigger) i to je OK. Tu problema nema. Soundtrack je simpa. Gameplay je taj koji uništava igru.
Možeš izabrati težinu igre i, kao svaki normalan igrač, odabrati hard težinu. Stvar je što u boss borbama (na hard težini) nemaš neku slobodu, već moraš slijediti određeni skill set; u protivnom si najebao.
Imam osjećaj da se prebrzo ide sa jedne lokacije na drugu, znači slično onome što smo vidjeli u Pier Solar (ako si ga igrao), ali je to ovdje još gore izraženo.
Bugovi i glitchevi. Zamisli to ovako. Nalaziš se na točki A, moraš doći do točke B ali, iako je igra linearna, možeš doći i do točke C jer su ti neki putevi otvoreni. Znači, odbiješ otići u jedan ''dungeon'' gdje te igra tjera, već odeš na lokaciju nedaleko od nje jer, why the fuck not? Ako si RPG-ovac u duši, a samim time i istraživač, naravno da ćeš otići na lokaciju C jer, tko zna, možda nađeš neko super oružje. Problem je taj što se na nekim od tih lokacija ''aktivira'' cutscena sa likovima koje nemaš u ekipi i koji će se tek priključiti (jer se nalaze na lokaciji B koju si preskočio), što rezultira rušenjem igre. Ne mogu ti opisati koliko to iritira - ne zato što moraš sejvati svako malo, što inače i radim u RPG-ima pa me ne dira, već što te ionako linearna igra samim time još više ograničava. Ne kažem da sada svaki RPG mora biti open world, ali jebemu i linearni RPG-i ti do neke granice dozvoljavaju istraživanje.
Očekivao sam fan made Phantasy Star. Dobio razočaravajući RPG koji nisam završio.
Ja se nadam da će se tebi svidjeti, ali eto, ako se ne svidi, samo da znaš da te netko upozorio.