Zero frkcu na pojavu spomenutih trgovina, jer to nisu trgovine vec i servisi, a neki od njih upitne kvalitete.. I osim toga, ono sto radis na steamu, radis i na tim servisima, dakle ne sipas svoju lovu u jednu rupu, vec u nekoliko istih. Kako je to bolje?
Da, razumijem da je tebi to isto iz pozicije potrošača, barem na prvu. Ali izdavačima/vlasnicima tih digitalnih trgovina nije isto hoće li dobiti 70% prihoda ili 100% prihoda (već je u članku rečeno da Steam uzima 30%). Na stranu to, ostale trgovine mogu češće ponuditi popuste za igre iz vlastitog portfelja, jer im je u interesu svako malo spuštati cijene i možda čak nešto poklanjati kako bi privukli nove mušterije. Zbog toga je bolje da u PC ekosustavu egzistiraju i druge trgovine.
Evo, ja osim ovih prikazanih korisničkih profila imam i UPlay profil na kojem sam dobio 7 igara tijekom prošle zime. Planiram još napraviti i Origin acc u budućnosti zbog EA igara. Da sam bio ažurniji, ugrabio bih i neke druge igre besplatno kod njih, ali ok, ME 2 i DA koji su kod njih bili besplatni (čini mi se) imam originalne u fizičkom obliku za PC.
Znam da su sitnice, ali mene vesele i takve akcije kojima je cilj popularizirati neku trgovinu. Naravno, uvijek ću gledati cijenu igara i da izvučem maksimum iz svog novca. Što se tiče kvalitete servera, o tome ne mogu puno reći. MP igre nisu, niti će vjerojatno ikad biti primarni fokus mog igranja.