Sony vidi jako veliki interes PC igrača za jakim PS naslovima i naravno da sve ide na PC.

Rekao sam na početku generacije da do PS6 neće biti PS only igara više. Nešto kao Microsoft.

To podržavam u punom smislu da imaju raznolikost ponude.

PS ko konzola i dalje će postojati za ljude koji žele konzolu i to neće umanjiti vrijednost niti prodaju a oni koji žele high end iskustvo inat će izbor igranja na PC-u.

Igre samim time mogu biti još kvalitetnije i dorađenije jer se ulaže dodatan trud u optimizaciju i postavke. Pogotovo ako Nixess ili Bluepoint radi port.

A valjda su to konačno shvatili jednom za uvijek. Ljudi će i dalje masovno kupovati konzole…konzola i PC nisu konkurencija.

Nisu jer nema volje svako sklapati PC a i high end igranje je dosta skupo.

Mid end do low end su konzole i cjenovno dosta isplativije a realno grafički danas osim frejma i RT nema velike razlike u samom artworku, geometriji i LOD-u između LOW i ULTRA postavke koja bi mnogima opravdala cifru.

Dakle ako slažeš PC za igranje onda ideš jedino na RTX 4080, 4090 ili prije 3070 i 3090 ka ja i kolege odnosno ideš na high end gdje ćeš viditi neku razliku i osjetiti na frame rateu.

Sklapanje PC-a za igranje sa recimo RTX 4060 je karikiram 7500 kn a razlika grafike između PS5 i RTX 4060 dosta sitna u par postavki ili 15-20 frejma više što po meni ne opravdava razliku ili traženje komponenti. Također takav GPU brzo bude zastario.

Također je tu ubaci i igraj princip bez drivera i sustava Windows na konzolama. Lakoća prenošenja i kompaktnost.

pravednik stari.ja imam 3060ti pa igram vecinu trenutno 1440p ultra od 80 do 150 fpsa :-D

Ako smanjim na high skoro sve naslove udaram na monitor limit osim par gdje mi je cpu slab

Koje naslove? RTX 3060 ti je još uvijek dobra kartica ali govorim za ove velike poput Alan Wake 2 gdje na PS5 i RTX 3060ti bez RT nema toliko velike razlike.

3070 i dalje već ima i po 40-50 što je primjetno.

Genesis istina je, bez RTa to je zaista framerate u vecini naslova.

pravednik Nisu jer nema volje svako sklapati PC a i high end igranje je dosta skupo.

ne da nemaju volje nego ih PC ne zanima i ne prate tu scenu ni najmanje, i da ga kupe ne namjeravaju ga spajati na TV u dnevnom boravku i sl. Vjerojatno se nikada ni nisu igrali na PC-u niti namjeravaju početi. Jednostavno različita publika koja si međusobno ne konkurira, Sony je to konačno shvatio.

Kaj se kartica tiče ni jedna od nabrojanih me ne zanima i svejedno sve igram sa svih platformi. PC igrač se ne može tipizirati i smatrati da je poglavito zainteresiran za high end igranje…po steam statistici takvo igranje koristi par posto igrača.

somethingwrong ne znam. Treba vidjet prvenstveno priču.

Ali da, meni ima vibru NieR-a, Code Veina i Scarlet Nexusa.

Izašao announcement trailer za WWE 2K24

Evo i covera:

• [deleted]

Death stranding se pojavio na appstoreu za iphone 15 pro/pro max, novije iPade i M1 Macove

stigle 4070TI super po 900€

• [deleted]