prayer

Yes, s tim se možemo složiti, baš je estetski šakom u oko, svakako stvoren da se ističe.🤣 SeX sveukupno puno bolji posao.

fensisuperstar Da su ga htijeli strpati u manju kutiju strpali bi ga

Mogu ga strpati u kutiju kakvu želiš. Ali u bilo kojoj industriji stvari ovako funkcioniraju:

Marketing: Napravite konzolu od 500 dolara i neka bude sposobna to i to

R&D: Evo vam konzola sposobna za to i to za 500$

Da je bilo "napravite nam konzolu u par cm kubnih", strpali bi, ali bi i koštalo više

Zero

Ali pazi, sad da ne idem pišati po svemu, Digital mi čak i vrlo lijepo i elegantno izgleda i preferiram ga svaki dan u godini naspram disk verzije. Series X izgleda jako dobro, na drugu ruku Series S mi je možda close second sa PS5 disk verzijom čisto zbog onog kruga koji je isto na svoj način šaka u oko, no sva sreća boju lako možeš promjeniti dok oblik ne.

Fenix Baš je bilo veselo u vrijeme PS3 za Sony, kad je procjena bila da su gubili $300 za 20 GB verziju i$ 240 na 60 GB modelu, dok je MS gubio oko $130 za X360. Zlatno doba kad su se trgali za svakog korisnika, ujedno vjerojatno i najgora generacija po failure rateu, dokaz da skupa konzola ne znači ujedno i pouzdanu.

Zero kad je cijena proizvodnog procesa bila skupa. To ne znači nužno da je kvaliteta bila na razini.

Fenix Da je bilo "napravite nam konzolu u par cm kubnih", strpali bi, ali bi i koštalo više

Apsolutno. U 2024 ljudi bi kupovali tho. Sto se cijene tične kao sto sam rekao nisam u niti jednom segmentu rekao da su inženjeri sonija nesposobni. Najbolje sto se moze u tom trenutku za te pare. Sigurno.

Zero ja se nikako ne mogu složiti. Meni je cijeli dizajn oko PS5 i tehnički i estetski, pogotovo konzola,slušalice i Dualsense puno bolji nego u PS4 generaciji. Razlika je ogromna

somethingwrong Ima sigurno ljudi koji će se složiti s tobom i tvojim ukusom, ali ne i ja.: p Kad je nešto pozamašnih gabarita, nesimetrično (disk verzija) i k tome bijelo (malo kome se to uklapa s ostalim namještajem i tehnikom u blizini TV-a, plus bijeli kontroler - da se razumijemo, kod mene nije prljav), za mene to nije najsretniji niti oku najugodniji dizajn. I da, znam da se stranice mogu mijenjati, no nemam želju još i za to davati novac, radije bi ih sam prebojao. Ipak, ono što je unutra je ono što se na kraju najviše i računa, a to je jako dobro složen hardver s brzim SSD-om.

• [deleted]

Meni je moj baš lepi, ali samo dok stoji uspravno, uzdignut da ga svi vide i dive mu se. Dok je polegnut nije tako napet ljudima.

Fenix Mogu ga strpati u kutiju kakvu želiš. Ali u bilo kojoj industriji stvari ovako funkcioniraju:

Ne mislim da je tome tako. Ne riskira se topljenje procesora na tu količinu, jednostavno je benefit nešto manje konzole nedovoljan da se proguta negativni marketinški učinak ako bude puno reklamacija.

PS5 R&D krenuo u PS4 generaciji, a prije je PS5 izašao na tržište komponente su već bile "locked in". I nekako se zaboravlja da komponente u kućnim konzolama nisu jednake onim u handheld konzolama. Tako da Nintendo, Valve i Nvidia sa svojim handheld sistemima ne spadaju u ovu priču.

Sljedeća generacija je otvorena i tu može biti više prijenosnih igrača nego dosad. Čini se da će novi Xbox biti prijenosnik bez velike konzole. Sony se nekako ne miješa puno u handheld svijet iako su imali uspjeh sa PSP i dosta PS publike bi zasigurno voljelo novi handheld, ali mislim da Sony želi zadržati svoj dio u "dnevnoj sobi" primarno, a sekundarno tko zna.

Svi ste krenuli o veličini konzole, a meni je tu najjača stvar OLED panel preko cjele jedne strane.

Zamisli scenarij u kojem imaš konzolu koja stoji na polici i prikazuje maminu sliku i kad ideš kod nekog frenda samo uzmeš nju, kabel s napajanjem i kontroler, strpaš u omanji ruksak i peglaš di god ima struje.

Nije Switch level prenosivost, ali je punokrvni PS5 on the go.

Još ak imaš neki Jackery ili sličnu bateriju za kampiranje, možeš peglat i u šatoru.

Top.

Sony mi je uvijek imao dozu elegancije s plejkama ali PS5 je baš veliko ružno đubre. Izgleda kao one lekane koncept konzole prije izlaska.

member

To je zbog hlađenja i trajnosti komponenti, PS5 taj bitni prostor ima horizontalno a Xbox X vertikalno. Kad se sa PS6 pređe na 3-4nm prica možda bude drugacija malo sa velicinom konzole, ali opet ce frekvencije i velicine chipa rasti jer raste i Gpu unutar Apu-a, Cache, Ram/Vram te na kraju frekvencija koje sve to zagrijava, veliki hladnjak i velicina konzole ce opet biti potrebna…taj smjer se vidi u PC svijetu gdje su hladnjaci za Gpu sve masivniji.

wooddiebone Svi ste krenuli o veličini konzole, a meni je tu najjača stvar OLED panel preko cjele jedne strane.

Zamisli scenarij u kojem imaš konzolu koja stoji na polici i prikazuje maminu sliku i kad ideš kod nekog frenda samo uzmeš nju

Zamisli scenarij da zbog OLED ekrana cijena PS5 bude 1000e. Pljuvačina po internetu maksimalna

stitrek smjer se vidi u PC svijetu gdje su hladnjaci za Gpu sve masivniji

Totalno krivi razlog. Jedna Asus 4080 ProArt OC je tiša i manja od ostalih 4080. Sve se moze smanjiti. Stavi tekući metal na 4090 i mozes ju stanjit za 60%

fensisuperstar

Hmmm, da je to tako onda bi proizvođaci teoretski na 4090 stavljali tekuci metal i smanjili bi 60% materijala od hladnjaka koji je puno skuplji od dvije kapljice tekuceg metala, ali to ipak nije slucaj. Tekuci metal daje malo niže temperature, ali njegova osnovna prednost je trajnost i duži interval održavanja , to je prednost PS5 gdje je kod održavanja uglavnom potrebno samo ocistiti sve od prasine.