- Uređivano
Čitaj s razumijevanjem. Spomenuo sam ih u kontekstu kako se većina igara trenutno doživljava.
Niti sam ih prozvao za išta niti je ovo ikakva rasprava.
Govorim o načinu doživljavanja igara danas.
Neke skupine igara doživljavaju drugačiji tretman.
Primjer Elden Ring koji je od launcha do danas poprilično bugovito iskustvo sa ne baš bajnim performansama.
Primjer nova Zelda koja se nerijetko vrti ispod 20 FPSa.
Ne kažem da svi zanemaruju te probleme, kažem da se tim igrama to jednostavno tolerira dok se druge proglašava neigrivim govnima prije nego su izašle.
Očita je razlika u jeziku koji se koristi kad se priča o istim problemima u različitim igrama.
U temu Elden Ringa neće nitko doći i pisati da je igra govno zato jer je on osobno imao tehničkih problema dok u temama hrpetine drugih igara imamo tonu padobranaca koji niti planiraju igrat igru, niti ih zanima išta o igri, ali ne ustručavaju se posrati sve na temelju svog lošeg iskustva.
U temi Tears of the Kingdoma nitko neće doći i sprdati se iz situacije di je neki mesh glitchao i lansirao Linka izvan kompletne mape u smrt, dok bi bilo koju drugu igru razapeli na stup srama za istu stvar.
Primjetio sam da upravo tri navedene skupine žanrova dosta (više nego drugi žanrovi) privlače igrače koji jako vole drugima govoriti kakve bi njima igre koje igraju trebale biti, a tuđe mišljenje o nečemu što se njima sviđa, doživljavaju kao osobni napad. Ne kažem da su svi takvi.
Ne moraš se ti uopće složit samnom, znam da je čudno, al nekad je bilo tako. Nije svako mišljenje bilo potrebno pretvorit u 10 stranica rasprave ili eskalirati do pojave kazni.
Idem u Mekpers strpat Zloburger u sebe, nakon toga Starfiled tak da nebum na forumu do daljnjeg. Piši privatno ak ti se raspravlja.