"we will not pull Cod from Playstation 5" je točan citat
Microsoft vs FTC (Sony)
Sad MS-ovi odvjetnici i Spencer nastoje prikazat Xbox kao totalni propalitet. Prvo su u konzolama outsideri, a sad kaze da im je i Xcloud propao. Pa im je kao najveci interes u akviziciji King za nativne mobilne naslove, buduci da konzolaske igre na mobu ne prolaze.
I ovo mi je rubno skroz
Super sve sažeto:
Uglavnom, FTC na sudu ima poprilično slab slučaj do te mjere da je sudac prekidao njihova ispitivanja jer su im argumenti bili blago rečeno užas.
Znaci Sony je htio kupit navodno vremensku ekskluzivu, a ovi odma kupili cijelog publishera?
Meni je i dalje apsurdno da neki brane ovu akviziciju i da vide bilo kaj dobro u tome, nebitno ko kupuje.
renda Sony nema kapital da radi takve akvizicije pa redovito radi istu stvar na jeftiniji način - osigurava ekskluzivnost AAA igara u ključnim mjesecima prodaje kako bi zadržao vodeću poziciju na tržištu, odnosno spriječio konkurenta u rastu temeljem svoje vodeće tržišne pozicije. Što je upravo ono što bi FTC trebao spriječavati, a kod Sonyja to iz nekog razloga ne čine. Da stvar bude bolja, na sudu su pitali MS hoće li onda prodavati eksluzivne skinove i misije kada bi napravili akviziciju, nešto što Sony onako radi oduvijek lol.
- Uređivano
Ako ja mogu kupiti Plejku radi Ratchet&Clank tako i drugi poniji mogu kupiti Xbox radi Starfielda. Što se mene tiče neka sve kupe, Sony si je sam gurnuo ruku u vatru.
- Uređivano
prayer ti stalno uletavas s nekim kao argumentima, a nikad ne kazes nista.
Svi imaju para za tri konzole i gamerski PC
Znaci po tebi je ova akvizicija i akvizicija Zenimaxa dobra stvar? Koja je slijedeca? Do kuda to vodi??
I jedini argument su ti VREMENSKE ekskluzive koje je Sony platil, a to rade svi, i M$ i sveti Nintendo, ali Sony se pribija na kriz zbog toga.
Meni ste apsurdni svi kojima je ovo okej samo zato jer je Sony napravil nekaj 100000 puta blaze, a da "nasteti" iskljucivo M$-u.
Deadwalker ti mislis da je samo Sony-u ponudjeno da to radi? Svima je ponudjeno, ko da vis para taj dobi ekskluzivnost.
Opet, Sony bi radio identičnu stvar da ima takav kapital. To su samo korporativna prepucavanja gdje će na kraju odvjetnici dobro zaraditi. Čak je i sam šef Playstationa rekao da ta akvizicija ne bi nešto utjecala na njihovu vodeću market poziciju, ali normalno, neće samo tako pustiti MS-u ako im mogu zakomplicirati život.
- Uređivano
Deadwalker nije rekao tim rijecima nego je rekao"mislim da cemo biti ok" doslovno tak.
Kak si siguran da bi Sony to napravil? Mislis da imaju potrebu? Ako do sada nisu ni ne bi.
Imaju vrhunske first party devove i multiplat igre.
renda pa zato jer je svjestan da se MS-u ne isplati ne prodavati Call of Duty na PlayStationu, jednako kao sto im se ne isplati ograničiti Minecraft samo na Xbox. To su prevelike franšize da budu eksluzivne za bilo sto.
Ovaj FTC ima argumente kao djeca u vrticu. M$-ovi odvjetnici ce ih pojesti za dorucak.
Decki kad prodje ova akvizicija, vrtim jagnje. Pozvani ste, piti cemo i jesti, a iznad nas, kao nekad slika tita, visit ce Sveti Spencer.
renda VREMENSKE
Evo prošlo je 4 godine skoro od kad je Final Fantasy 7 Remake izašao na plejku. Zar trebam čekati penziju da odigram tu igru na boxu? Zar za svaku veću igru koja izađe trebam platiti 1500€ za komp ili sam uvijek primoran kupiti PlayStation ako ne želim čekati godinu dana.
Kažem sto se mene tiče da Bog da sve kupili i da sve bude ekskuzivno za PC, Box i Gamepass tako da nitko vise nikad neće morati gledati i igrati ono sto ga zanima 4 godine+ kasnije.