Mali update - stigao na 15+ sati igranja, došao do Tatooinea i riješio snježni planet prije toga koji je mislim bio u 8. ili 9. SW epizodi.
Generalno dojmovi:
+ apsolutno maestralno dizajnirani SW svjetovi. Inače je Ubisoft odličan u level dizajnu, no ovdje su nadmašili svoj dosadašnji rad. S tim produkcijskim levelom, de facto kao da se igraš na lokacijama iz filmova. Evo zadnje scene iz Tatooinea:

Baš guštam u tom segmentu, nevjerojatna pažnja na detalje, nevjerojatan texture work, genijalno pretočen art u levele… Ima se tu što pohvaliti. Kapa dolje.
+ tu se odmah nadovezuje odlična SW atmosfera, dođe mi da mi bude žao što ne postoji neki VR mod za ovo, koliko su dobre lokacije. Brutalna SW imerzija.
+ čak i SW humor pogođen. Mislim na onaj ton zapravo da igra nije preozbiljna, a da opet bude drama dok treba biti. Priča je inače žešći zijev, većinu vremena niti ne znam zašto sam na nekoj lokaciji, no kada treba napraviti dramu, to je filmski dobro.
I to je manje više to. 😃 Sada ono što nije dobro:
- misije su žešća bezidejna dosada. Većina sporednih questova za frakcije se svodi na "otiđi na protivnički teritorij frakcije, šuljaj se 95% vremena s očajnom stealth mehanikom i mutavim AI-om, nađi neko računalo za hakiranje, ugasi štit i ukradi xy item". Cijeli taj sustav s frakcijama čini se kao nepotrebno kompliciranje i šminka, kao da nisu znali što da ubace u igru pa su dodali nešto tek toliko da se doda. Rare itemi ne služe ničemu jer je igra ionako očajno lagana pogotovo dok za blaster se otključa power shot pa sve skidaš s jednim hicem. Većinom se držim sada glavnog questa jer sporedni sadržaj nema što ponuditi, barem do sada;
- napucavanje je baš katastrofa i tu sam najviše razočaran. Igra koja dolazi od developera Divisiona da ima ovakav cluncky, neprecizan i mutav combat u igri gdje bi se trebao većinu vremena napucavati s protivnicima je baš neočekivano. Pogotovo dok se igra mišem, iz aviona se vidi da takav sustav kontrole im uopće nije bio u nikakvom ozbiljnom prioritetu da srede.
- pisanje je opća katastrofa - nisam naravno očekivao Kotor 2, no igra koja se tematski bavi podzemljem sa sto nijansi sive, da ima takve pleh likove, crno-bijele negativce i motivaciju koja se svodi "idemo napraviti veliku pljačku jer ću se onda obogatiti i izaći iz ralja siromaštva" jer baš ono ogromna propuštenja prilika za nešto konkretno. Ali ok, tipični Ubisoft, nije neočekivano, možda me nekim čudom igra iznenadi do kraja.
Uglavnom, neda mi se više pisati (i žena me špota da se maknem s kompa), ali kužim zašto ovo nije dobro prošlo kod šire publike. Ubisoft je implementirao svoju formulu u SW IP, bez da je došao do neke zabavne gameplay formule. Igra ako nije zabavna, neće se baš kupovati na veliko, niti igrati, bez obzira na visoki produkcijski nivo. Ja ću ovo odigrati jednom budući da sam SW fanatik, no sumnjam da ću se nakon prelaska ikada više vratiti igri. Zao mi je samo sto nisam uzeo PS verziju jer je igra stvorena za dobar HDR ekran i veliku dijagonalu.