@fensisuperstar @chono Sve stoji što ste napisali i naravno da se može na to gledati s više kuteva gledišta.
Možda igre možemo gledati s aspekta zabave za novac ali po meni moraju postojati neke granice.
Primjerice moje osobno stajalište tj neki vrh je tipa plati igru, plati ekspanzije ako postoje i plačaj mjesečnu pretplatu tipa WOW. To mi je neki vrh financija kod igara. Eventualno ako si baš teški fan pa da platis dodatno neki item/skin pa da budeš "special".
Pretjerivanje je kad za jednu mobilnu igru možeš potrošit na stotine eura a u biti nemaš sve najbolje što ona nudi i bog te pitaj koja je granica i dal uopće postoji. To nema veze sa bogatstvom nego sa zdravim razumom.
Vjerujem da večina Vas ima platežnu moć da može udarit 1000e za iteme u igri, ali imate zdrav razum i necete to napravit. Ako to napravite ili ste bezobrazno bogati ili ste bolesni ili ste ovisno bolesni.
Naravno da ima primjera kao cs gdje se skinovi prodaju za desetke tisuca eura/dolara ali to i dalje ne utječe na gameplay kao kod diabla immortalsa pa tko voli neka izvoli.
Ima i bolesnijih primjer kao npr aplikacija za mobilne uređaje sa nazivom "Im rich" koja je izdana 2008 na apple storu s cijenom od 999 dolara, koju kad si kupio i otvorio samo je stajao tekst tipa "Čestitam, bogati ste".
Na kraju krajeva ako su u nekim igrama zabranjeni loot boxevi jer potiču kocku i u biti jesu kocka i plačaš nešto što neznaš kaj ces dobit onda mogu i limitirati iznose kupnje za određene igre, jer sve više igara rade na montezaciji na način da limit ne postoji.
Dakle trebalo bi zaštiti kupca (igrača) od takvih nemoralnih načina zarade. To nije ništa drugo nego trovanje zdrave gaming scene. P2W je najlošija stvar koja se dogodila u gamingu ikada i to iz više aspekata.
Igre bi trebale biti zasnovane na vještini i trudu, umjesto na financijskoj moći.