• Gaming Vijesti
  • Apple je u 2023. “izmislio” naočale za proširenu stvarnost. Želi zamijeniti sve što imate u kući i koštat će poput polovnog automobila

• [deleted]

Nikall jedan dio radi na ovaj nacin kao sto radi assistive touch na apple watchu, poprilicno fora

Imam filing da ode dosta ljudi misli VR = VR, nezarumim se niti malo u VR al prepostavljam da su neki od gore navedeni VRa u rangu PS2 a ovo je u rangu PS5 ako izgleda slicno neznaci da je slicno.

Jednoga dana svi će to imat na svojim buljama i izgledat ćemo ko Boba Fett.

• [deleted]

Haha ček, za koga je ovo? 3500 dolara 🤣

Ajde moj…mislim ok ima neke interesantne stvari, ali smiješno velika cijena za ništa posebno. Imam osjećaj da bi mi ova stvar dosadila nakon 4-5 sati.

Uopće ne znam kome oni ovo idu prodavati.

Pazi što ti kažem, bit će mjesecima unaprijed rasprodano.

Ako se prodavao onaj iMac za 5000 dolara ili koliko već prodat će se i ovo. Nije za krajnjeg korisnika normalno ali će naći svoju nišu vrlo brzo.

weky

Nisam rekao da neće biti rasprodano jer uvijek ima budala. Samo me zanima kome ovo oni žele prodati?

Kažem, sve ovo što je pokazano je ok, kul, interesantno, ali da bi me držalo duže od 4-5 sati dok sve isprobam, ne bi.

Skupa igračka za ljude koji žele zapeti kući? Kome?

Ja razumijem tipa kad rade Mac Pro i to ide stvarno ljudima koji ce to kroz video/foto/rendering itd. isplatiti kroz 10 dana pa im naplate premiju, ali ovo?

Nije sada ništa super revolucionarno da bi svršava oko toga. Dobilo je hype samo zato što je Apple i kao sada će biti moguće gledati filmove na "velikom platnu" 🤣 to se moglo i s orvom verzijom PSVR-a.

Ima budala u medicini koji bi vrlo rado svojim budućim doktorima pokazali operaciju u 3D-u za što bolju uspješnost. One budale iz NASA-e što ulažu na stotine milijarde dolara bi također bili glupi ne dati $3500 da pokažu iz prve ruke svojim strojarima kako otkloniti kvar na letjelicama. Kad smo već kod letjelica ima sve od komercijalnih do vojnih primjena. Što se multimedijske strane tiče tu je mašta granica. Uspoređivati igračke poput PSVR naspram ovoga je čista glupost. Najbolje je kupiti sa AliExpressa onaj kartonski mount i staviti si mobitel na facu jer eto, možeš gledati filmove. Svašta.

prayer medicina, inizinjeri, umjetnici, strojari, ma zapravo nema granice. Problem je sto Apple ovo reklamira kao kucni uredaj i naravno da je percepcija ljudi film i zabava.

chono Problem je sto Apple ovo reklamira kao kucni uredaj

Prije cilj nego problem. Apple želi spustiti tehnologiju koja već postoji u enterprise sektoru na krajnje potrošače. A Hololens 2 ni tamo nije zaživio, MS je već raspustio većinu timova koji rade na njemu, a po pitanju tehnologije zasad je neusporediv. Isprobam ga dvaput godišnje, i AR je fora, ali rezolucija je užasna.

Fail ili ne, pokazat će vrijeme, ali omasoviti ovakvo nešto može samo Apple. Early adopteri nećemo biti mi, bit će niche produkt i ako se primi dovoljno hipstera koji se ovdje ismijavaju, tehnologija će napredovati.

prayer

Ahaa, da da. Apple je ovo reklamirao u zabavnom obliku. Znači običnim ljudima, u svakodnevnom scenariju. Ne kažem da neće ima upotrebu u profesionalnom svijetu, ali nije tako reklamirano.

Uostalom baterija od 2 sata (max) ne sugerira da se može baš nešto ekstenzivno raditi s ovim uređajem bez da je priključen, što je isto mana + što je dosta težak pa i nije baš praktičan za duge upotrebe.

Kažem, ima inovacija, ali i ti ides ekstreme i spominjem kartonski VR s AliExpressa. Postoje i drugi VR uređaji na tržištu koji se mogu koristiti u sve navedene svrhe.

Najveći plus je što Apple mora predstaviti VR uređaj da bi ga netko shvatio ozbiljno i počelo nešto razvijati. Nažalost.

Ali da je dope tech, stvarno je. Jako, jako skup. Proći će barem dvije generacije kada će predstaviti neku SE verziju do 500-600 dolara pa će postati prihvatljivije za obične smrtnike.

Razgovarao sam s nekoliko svjetskih futurologa na ovu temu, koji su redovito pogađali trendove u industriji. Mike Walsh, Leslie Shannon, Nikolas Badminton, Gert Leonhard, Mike Bechtel…

Svi se slažu da je ovo jedna od najvećih prekretnica u tehnologiji i društvu. U posljednjih pedeset godina, samo smo dva put tome svjedočili - osobno računalo i moderni smartphone (oba je napravio upravo Apple, s Macintoshem i iPhoneom). Ovo je treća revolucija koja će promijeniti društvo. Jučer je Apple okrenuo novu stranicu čovječanstva, bez ikakvog pretjerivanja.

S jednim i drugim si mogao biti produktivan, doduše s pametnim mobitelom dosta manje. Ajde da i zanemarimo faktor cijene (dok to napretkom i pojetinjenjem tehnologije ne dovedu u cjenovni razred oko 1000 dolara ne bih rekao da ima blistavu budućnost) namijenjen ponajprije za early adoptere, kako ovo gledati kroz prizmu nečega što bi čovjek stvarno morao imati, a konceptom i samim predstavljanjem se vrti oko konzumerističkog pristupa sadržajima?

Upravo tako su se svi sprdali krajem sedamdesetih. Što će ljudima kompjuter?

weky

Ovo je treća revolucija koja će promijeniti društvo. Jučer je Apple okrenuo novu stranicu čovječanstva, bez ikakvog pretjerivanja.

Trokiraš malo. Kakva revolucija? VR/AR nije ništa novo! Da imaju lijepu tehnologiju i sve, ali ovo nije revolucija u ničemu. Samo malo kasne za drugima kao i po običaju.

Niti jedna normalna osoba, pogotovo nakon korone se ne želi zaglaviti u kući s dodatnim headsetom i odvajati se od stvarnog svijeta lol

Trend kod ljudi je trenutno baš suprotan od toga jer vide da je tehnologija postala too much i zapravo bi radije putovali i proveli vrijeme u prirodi nego gledati u dva mala 4K ekrana i tražili glavobolju. Čak je i profesionalna upotreba marginalna.

Meni je sljedeći breakthrough tehnologije funkcionalni i komercijalno dostupni android, makar i od biotehnologije puno očekujem, ponajviše na polju liječenja raka. Neki će reći da smo to već dočekali s velikim napretkom u AI. Ovo je najnapredniji AR/VR na kraju dana, ali vidjet ćemo koliko će to utjecati na daljnji razvoj i širenje te tehnologije. Možda na ovome dočekamo HL3 ili barem Alyx 2?😆

je onda moram potrosit 3.5 eura za hl3 XD

Šalu nastranu apple ko i uvijek ima dobar marketing, dali ćemo svi nositi neš slično za 10 godina, bumo vidli