Završio sam prije nekoliko tjedana. Osvrt na igru sad kada su se slegnuli dojmovi.
Krenuti ću od lošijih stvari prema boljima.
Prva stvar je više nešto osobno. Nisam imao opciju za ugasiti camera wobble. To mi je stvaralo nelagodu i baš me iritiralo. Smeta mi i bilo mi je teško igrati tako.
Nakon toga najlošiji dio igre su puzzleovi/zagonetke. Ako se uopće mogu nazvati tako. Traženje simbola gdje je cilj "poravnati" ih s nečim u okolišu ne traži razmišljanje niti je zanimljivo. Bilo mi je repetitivno, monotono i baš smor.
Borba nije baš najbolja. Prejednostavna je i svodi se na 2-3 pokreta/poteza gdje je bitno samo vrijeme reakcije. Ne zahtijeva neki skill.
S druge strane moram pohvaliti animacije poteza. Jako lijepo su izvedene i kao da pokreti imaju težinu. Unatoč tome što je borba slaba nije mi to bio veliki minus jer jako lijepo izgleda u pokretu i da neki osjećaj zadovoljstva kada odradiš savršen tajming u borbi s više protivnika.
Priča mi je u početku bila samo solidna ali kako je igra odmicala dalje postajala mi je sve bolja. Uspjela je izvući neku emociju iz mene. Kada pričam o najboljim pričama u igri neću staviti ovu igru u sam vrh ali mi je bila dobra. Zadovoljan sam.
Atmosfera je highlight ove igre. Baš fenomenalna.
Samim time što igra nema hud tj. ekran je čist od bilo kakvih markera da filmski ugođaj. To u kombinaciji s vrhunskim zvukom, glasovima u glavi, otkrivanjem lorea gdje sve ima voiceover je odlično.
Također kapa dolje za face capture (ako se to tako zove) Senue.
Doslovno na njenom licu možeš vidjeti strah, tjeskobu, bijes i sve ostale emocije.
Sve to skupa čini atmosferu vrhunskom.
Vizialno s tehničke strane i dizajn mi se jako svidio. Iako je u pitanju PS4 verzija izgleda jako lijepo i atmosferično.
Kada sve zbrojim i oduzmem stvarno posebna i drugačija igra. Ostavi snažan utisak i izazove neku emociju kod igrača.
Zbog toga što se radi o walking simulatoru gdje su jedine dvije mehanike (puzzleovi i borba) dosta slabo odrađene ne mogu igru svrstati u top naslove.
S druge strane zbog dobre priče i vrhunske atmosfere velika preporuka za ovu igru.