Sony je potvrdio PlayStation Project Q, prijenosni uređaj dijagonale 8″ za streamanje igara s PS5
Leak PlayStationove nove prijenosne konzole bio je istinit. Sony je na PlayStation Showcaseu predstavio tzv. Project Q.
Leak PlayStationove nove prijenosne konzole bio je istinit. Sony je na PlayStation Showcaseu predstavio tzv. Project Q.
Konačno ću moć na miru igrat u špajzi zatvorenih vrata,na miru,kao čovjek.
Ovo bi trebalo biti izrazito jeftino da bi se isplatilo naspram besplatnog appa za mob i spajanje DS-a kojeg već imaš.
Znači overpriced handheld konzola (tj. bolje nazvati to kontroler s ugrađenim ekranom) kojeg možeš samo koristiti kod kuće, pod uvjetom da imaš dobar net i da riješe užasan input lag.
Koji su ovo genijalci iz Sonya. Nije više IN veliki OLED, sad idemo izmišljati toplu vodu.
Ovo ne može koštati više od 150-200 eur.
Kupiš za kontroler držač mobitela i imaš već sutra kudikamo jeftiniju istu stvar. Ne kužim za koga je ovaj proizvod točno.
I još jedna stvar - Sony mora za početak popraviti užasan input lag. Koristio sam remote play u de facto idealnim uvjetima (konzola povezana žicom u ruter, PC povezan žicom u ruter ili iPad spojen na 5Ghz mrežu, internet s brzinom 500/500), to je bilo jedva igrivo.
U tome je i poanta, da će korištenjem istovjetnih komunikacijskih modula i protokola vjerojatno maksimalno eliminirati kašnjenje odziva i gubljenje frejmova. Još prije 4-5 godina sam sasvim pristojno igrao preko PS Vite igre s PS4, koji je bio 70km udaljen, ali tek kad sam kako treba naštimao i rutere i mrežne postavke oba uređaja.
Tržište sigurno postoji, mene osobno intrigira, a dalje će ovisit o cijeni i koliko kvalitetno će to izvest. Barem s mrežne strane, ne vidim poantu da idu izdat takvo nešto, a da se ne izvodi savršeno.
Fenix mislim da bi imali kudikamo bolji proizvod da su se fokusirali na cloud streaming kojeg već podržava dio kataloga u sklopu Premium pretplate.
Vjerujem da su istraživali tržište i da znaju puno više, al smatram da je ovo promašeno. Čisti gubitak vremena i novaca.
Backbone kosta 120wura ovo nece ispod 300
Deadwalker ja sam probao neslužbenu remote aplikaciju psplay:remote play.
Košta oko 7€, ali je zato (bar meni) bolja od originala. Input lag je puno manji, skoro nepostojeć. Ali i dalje nije ko da igraš direkt na tv-u.
Ono što bih svakako ubacio na konzolu ovakvog tipa je mogućnost umetanja SIM kartice za podatkovni promet kao što npr. imaju neki tableti (sa SIM karticom/WiFi-jem ili samo WiFi-jem). U tom slučaju bi konzola mogla biti neovisna o WiFi-ju iako bi zahtjevala vjerojatno neku unlimited tarifu s obzirom na količinu podataka koja je potrebna za streamanje.