chono da, ali danasnji ultra podrazumijeva RT.
To je istina, ali zato sam kupio RTX karticu za soma eura koja je reklamirana za RT gaming.
Kad je RT prvi put stigao, priča je bila da je tehnologija revolucionarna (stvarno je), ali nema dovoljno igara da opravda kupnju.
A sad kad praktički svaka AAA igra ima bar neku vrstu implementacije RTa, a ja imam RTX 3080, te sve igre sam prisiljen igrat bez RTa ako ne želim slideshow. Za cijenu za koju si nekad napravio kompletan high-end PC.
Svjestan sam da je tehnologija tu di je i da se nema previše smisla žalit, ali nevjerojatno frustrira ostavit takvu lovu na hardver, prvi put u životu slagat PC bez kompromisa, i onda morat radit kompromise na 1440p iako mi je reklamiran 4K RT gaming za tu cijenu, a kartica jede 300W snage i grije se ko kalorifer.
U životu sam kupio tri GPUa, prvi je bio 1600 kuna GTX 560 Ti, drugi je bio GTX 970za 3000 kn praktički na kraju njenog životnog vijeka i overpayao sam ga masno s obzirom da je imao prevaru od memorije i opet sam igrao igre na ultra godinama i bio sretniji sa kupnjom nje nego nego sad kad sam bacio više od duplo na top of the line grafičku koja nudi nove tehnologije i peak performanse.
Prvi put u životu sam razočaran s grafičkom.