Pjesma Eurovizije 2023. nadolazeće je 67. izdanje izbora za najbolju Pjesmu Eurovizije. Natjecanje će se održati 9., 11. i 13. svibnja 2023. u Liverpoolu (Ujedinjeno Kraljevstvo)
Gornji uvodni tekst copy paste-an iz wikipedije.
Iako je ta manifestacija po meni dugi niz godina, manifestacija sranja, kiča, elite, snobizma, sve u jednom, pravi cirkus pa čak i licemjerja od strane organizacije a ponekad nekih izvođača koji tamo nastupaju ali rado se ipak gleda u cijeloj Europi i šire. To gledanje je postalo svojevrsna tradicija a kod nekih ako se i propusti, odmahneš rukom i kažeš samom sebi: ma nisam ništa propustio. (taj sam)
Što se tiče Hrvatske na Eurosongu, imam osjećaj da stalno kaska za europskim i svjetskim glazbenim trendovima i šaljemo pjesmu koja bi vjerojatno bila hit van naših granica da je poslana prije recimo nekih 5 ili više godina. Let 3 sa pjesmom Mama ŠČ je prava sprdačina koju bojim se ljudi neće shvatit o čemu se radi i zbog toga ne vidim Hrvatsku na nekoj zavidnijoj poziciji. Treba prvo dogurat do finala a prije toga slijedi prava inicijacija, prolaženje kroz političko-ulizičke filtere i ako će ti filteri uspjeti mamicu šć isfiltrirati, onda smo na magarcu i gladi bradu.
Što vi mislite dokle će Let 3 dogurati? Hoće li proći prvi krug i ući u drugi završni ili možemo zaboraviti naše snove o super rock bendu koji je uspio na Eurosongu?
Svi naši nastupi od osamostaljenja (boldani su direktno u finalu ili su se kvalificirali u finale).
1993. Put (budući Putokazi) -Don't Ever Cry
1994. Tony Cetinski -Nek ti bude ljubav sva
1995. Magazin i Lidija Horvat Dunjko -Nostalgija
1996. Maja Blagdan -Sveta ljubav
1997. E.N.I -Probudi me
1998. Danijela Martinović -Neka mi ne svane
1999. Doris Dragović -Marija Magdalena
2000. Goran Karan -Kad zaspu anđeli
2001. Vanna -Strings of My Heart
2002. Vesna Pisarović -Everything I Want
2003. Claudia Beni -Više nisam tvoja
2004. Ivan Mikulić -You Are The Only One
2005. Boris Novković i Lado -Vukovi umiru sami
2006. Severina -Moja štikla
2007. Dado Topić i Dragonfly -Vjerujem u ljubav
2008. Kraljevi ulice i 75 Cents -Romanca
2009. Igor Cukrov i Andrea Šušnjara -Lijepa Tena
2010. Feminnem -Lako je sve
2011. Daria Kinzer "Dana" -Celebrate
2012. Nina Badrić -Nebo
2013. Klapa s morja -Mižerja
2014. i 2015. (Hrvatska nije nastupala)
2016. Nina Kraljić -Lighthouse
2017. Jacques Houdek -My Friend
2018. Franka Batelić -Crazy
2019. Roko Blažvić -The Dream
2020. Damir Kedžo -Divlji vjetre (zbog početne korona pandemije natjecanje je otkazano)
2021. Albina -Tick-Tock
2022. Mia Dimšić -Guilty Pleasure
2023. LET 3 -Mama ŠČ
2024. Baby Lasagna -Rim Tim Tagi Dim