Nisu ni Notidogovci vjerojatno znali tada zašto je Ellie imuna. Jednostavno bila je imuna u trenutku stvaranja priče i to je to, ništa čudno. Ima ljudi koji su imuni na AIDS i zašto ne bi bilo i na kordiceps. Sa znanstvene strane malo mi je to nategnuto da od rođenja raste kordiceps u mozgu i tako sporo onda raste i koja je svrha tog kordicepsa kao živog parazita u mozgu? Šta mu je cilj. Hoće li jednom Ellie ipak umrijeti od njega?
Osobno me nije nikad zanimalo zašto je imuna. Ima ljudi kao što napisah gore na svakakve bolesti pa se nisam ni pitao zašto je i Ellie. Ako je došlo do imunizacije u trenutku trudnoće onda ima ljudi imunih samo ako im je majka bila ugrižena. I zar je Ellie ipak imuna? I nije baš jer u mozgu ipak ima kordiceps. Neka objasne zašto novi ugrizi ne naškode Ellie.
Šta taj kordiceps u mozgu ne dopušta novim uljezima razvitak. Kao ja sam prvi ušao u Ellien mozak i ne dopuštam drugima boravak. Nisu niti trebali se upuštati u obrazloženje jer sad su otvorili tek niz pitanja i nelogičnosti.