Dal je bilo potrebno otvarat ovu temu. Volim sve što se tiče TLoU-a i da se ponavlja, rafinira kroz slične teme i više puta, ne smeta mi i to je moj odgovor.
Sad mogu reći da sam odgledao sve epizode, zadnju maloprije.
Moja lista prvenstveno se temelji na referencama iz igre što ih je više to mi se epizoda više sviđa jer TLoU 1 mi je složena i za sad najbolja igra koju sam odigrao. Logično mi je onda ako je već serija rađena prema igri da tražim sličnosti sa njom.
Po mom mišljenju sezona je bila prekratka, više epizoda je trebalo odradit. Falilo mi je ono nešto, više mesa kak bi se reklo. Više akcije i interakcije sa otpadnicima, inficiranima, jezom i pomalo osjećaja one napetosti i trnaca po tijelu koje sam imao kod igranja ali i trenutnog osjećaja beznadnosti sa trunkom nade koja ipak prevladava. Odrađeno mi je sve skupa na brzaka.
Započelo se i mnogo toga a završilo u jednoj epizodi.
Navest ću za primjer 5 epizodu i onu skupinu "narod" koja nije bila u igri osim skromnog spominjanja u dijalozima likova Sama i Henryja i ništa više a nekako su mi bili potencijalno dobra pozadina koja se mogla nastaviti kroz više epizoda pa i kroz sezone a završilo je prenaglo kao da je neko presjeko strujni kabel i šlus, nema više svijetla, nit energije. Ako tako gledam onda nisu niti trebali biti ubačeni u seriju i potračeno mi je tada vrijeme. Ali ta epizoda mi je zbog drugih stvari na visokom mjestu.
Još jedna dosadna epizoda a to je 7 (Left Behind). Ona jest tipična preslika iz igre ali kao što sam već naveo prije dosadni mi je bio taj DLC i nevoljko sam ga išao igrati nakon završetka prve igre. Kad je već bio na disku i po defaultu sam ga odradio reda radi.
Iako ih ne volim mislim na flešbekove, mogli su taj dio priče Ellie i Riley prikazivat "ne napadno mislim dugim scenama" već kroz par minuta u više epizoda ako je već odlučeno da se iznese na filmski ekran.
Sljedeća epizoda je još jedna kao mnogima tako i meni baš dosadna i preduga. U jednoj priči koja nije baš bila interesantna i nepotrebna za ispričati. Zbog takvih stvari se tada čini da je vrijeme potračeno a jako je dragocijeno i da ga treba korisno iskoristiti jer kao što sam na početku napisao, prva igra je bila opsežna i trebalo je sve obuhvatiti i potrpati u jednu sezonu.
Da se tako izrazim naa raspolaganju je bilo malo trake u prenesenom značenju jer sam zalogaj u startu snimanje serije na temelju bezkategorijske igre koju ili obožavaš ili ju samo ne shvatiš pa se možeš čuditi i olako reći "shit" je bio prevelik.
Buđet i više nego solidan ali ograničen i da se tako dugačak film stavi na malu traku bio bi uspjeh. A kako će tek biti druga sezona gdje priče i isprepletenosti ima na tonu. Nadam se da će buđet biti još i veći i barem min. 13 epizoda.
Zaključak za kraj: Nije toliko loše ali eto ima par epizoda koje su mi bile dosadne dok su ostale dobre. Od prve sezone sam ipak očekival malo više ali šta je tu je. Kao što se u narodu kaže: prvi mačići se u vodu bacaju. To je Neil Druckmannu bio kao maturalni rad.
Da se vartim na listu. Malene su razlike između brojeva i teže mi se bilo odlučiti između pojedinih epizoda na koje mjesto da ih stavim a ide ovak:
1.1 (samo da kažem da mi je prva epizoda bila i ostala najbolja i na prvom mi je mjestu od ranije).
2.8
3.5
4.9
5.2
6.6
7.4
8.3
9.7