maverick Yoshida u nekoliko intervjua govori ono sto pricam dulje vrijeme, a to je kako pokusavaju modernizirati final fantasy i zanr općenito te koliko je to bitno, a po svemu sudeci ovo tako i izgleda. Nove generacije igraca nemaju strpljenja za turn based stil (rijeci Yoshide, a i mene)
Baš sam skillupa slušao oko toga. Da, pokušavaju modernizirati FF serijal JER ŽELE PRIVUĆI širu publiku. Nije razlog taj da oni imaju super ideje, nego prate industriju i da prodaju što više primjeraka. Nema to veze s nama i što je bitno, bitno je ono što donosi novce da ogromna firma poput njih napuni svoje džepove u odnosu na uloženo i da mogu dalje kreirati igre.
Da je turn-based sada in, i da je situacija obrnuta, napravili bi baš suprotno jer to navodi kao razlog. Ono što i sam mislim, a Skillup isto kaže, je da zašto Square prati industriju a ne rade nešto svoje jer eto sad je moderno da je sve action-based? Upravo to i mene zanima, Square već godinama PRATI industriju, nisu začetnici apsolutno ničega više, tu leži svakako još problema.
Slažem se s tobom, i žao mi je što jedan serijal koji je obilježio žanr sada idem putem industrije, a ne putem fanova zbog kojih i postoji. No, ipak je sve u parama, a ono što je bitno je da će bit onih koji ovo željno isčekuju (barem mi je drago zbog tebe, ako nije zbog sebe).
I za kraj, zadnjih par serijala koje su ubili su upravo action based, a ne turn based.