Drago mi je, tupim to zadnjih 10 godina.
Ljudi su glasali novčanikom, igre su im generic smeće.
Drago mi je, tupim to zadnjih 10 godina.
Ljudi su glasali novčanikom, igre su im generic smeće.
Fali im raznovrsnosti u AAA segmentu. Imaju dosta dobre manje projekte, no to ne privlači široke mase.
prayer Volio bih točno znati moment gdje su pošli u krivi smjer?
Ja iskreno mislim da se sve može backtrackati na izlazak prvog Assassins Creeda, kad počinje ogroman rast, ali i polako urušavanje temelja.
Igra i naredna dva nastavka su bili toliko popularni da je praktički Ubisoft počeo raditi isključivo AC i sve igre su im počele izgledati i igrati se identično. Far Cry, Watch Dogs, Avatar, Outlaws su sve varijacije Assassins Creeda.
Ironično, njihova najpopularnija igra će ih na kraju koštati svega. Dovoljno je vidjeti koliko su njihove igre bile raznolike i originalne prije AC i poslije njega.
weky ne seri watch doga 1 i 2 su top igre.
Assassins creed sa kasandrom/deimos, i onaj sa bayekom su fantastične igre i definitvno nisu generičko ac smeće.
Čak je i valhalla bila ok.
Far cry 3 i 4 su top.
Malo pretjeruješ. Klasično.
Po meni su oni krenuli prema dolje nakon Far Cry 3. Tad su otkrili zlatnu formulu i nakon toga su im svi serijali bili na tu foru. Ne pomaže ni to da su ih i ostali developeri počeli bijesno kopirati pa su se ljudi zasitili "Ubisoft formule" bez da su i igrali Ubisoft igre.
Dodajmo na to još ružnu monetizaciju i SP igrama, sve manje originalnosti sa svakom igrom u svakom serijalu, štampanje prosječnih igara svake godine, korištenje popularnih IP-jeva za podizanje prodaje itd. Jako puno je tu razloga.
Meni su se osobno zgadili kad su izbacili Unity za next gen PS4 i Rogue za PS3 s tim da im je next gen igra bila u apsolutno groznom stanju. Tu sam ih prekrižio i nikad nisam više prednaručivao njihove igre, a od AC serijala sam nakon toga kupio samo Origins, ostalo nisam ni pogledao.
Jel ti bio dobar origins?
Origins mi je bio super. Mislim da je unio malo svježine u serijal i iako mi nisu baš sve novine sjele najbolje sve u svemu mi si svidio. Egipat je bio fantastično napravljen i baš zabavan za istraživanje. Combat je bio hit or miss, nakon 50-tak sati igranja postane naporan.
Kriza. Kao što ljudi u zadnje vrijeme ne kupuju procesore i grafičke kartice za gaming, tako i ne kupuju day 1 igre nego čekaju popust, a to je katastrofa za AAA igre kojima treba dobra prodaja u prvih mjesec dana inače ne vrate uloženo.
Sunovrat je krenuo od korone. Zadnji dobar naslov je AC Odiseja.
Honorable mention: AC Mirage.
I jednostavno da bi oni napravili igru skure brdo novaca.
Dobar primjer je zadnji Prince of Persia koji je kostao pitaj boga kolko, a prakticki 2D igra (nije al se tak igra)
Naravno da se nije isplatila i zatvorili studio.
Deadwalker Ja i dalje čekam novi Splinter Cell bez open world gameplaya, s naglaskom na kvalitetne manje levele, dobre stealth mehanike i visoku produkciju.
I novi Rainbow Six, ali se bojim da bi bili u stanju oboje ukenjati.
Mislim da bi ih Black Flag Remake (o kojem postoje rumori da je u izradi) mogao "spasiti" i kupiti im jos malo vremena…
Heat Bogu na istinu sve Tango igre su se slabije prodavale i nisu bile top tier. Nisam bio iznenađen zatvaranjem tog studija.