foggy
Govoriš, a ne razumiješ. Ne guram neukus, niti ukus, već ističem osobna mišljenja, stajališta i preferencije, ako ti to doživljavaš kao guranje, to je tvoj osobni zaključak koji je u ovom slučaju kriv i netočan. Ja ne mislim i ne budem te razuvjeravao pošto je to gubitak vremena i meni i tebi jer ti češ i dalje imati svoje viđenje istog bilo što da ja kažem.
Da se vratim na temu. Već sam u nekoliko navrata rekao zašto preferiram Stellar Blade u odnosu na Automatu i zašto mi je igra upala u top 10 igri, ali ću ponovno napisati.
Također želim napomenuti da ovo nije guranje neukusa, ukusa ili što god tko voli kako nazvati već moje osobno mišljenje i stajalište o igri. Tko to prihvaća uredu, tko ne ne. Ja prihvaćam da svatko ima svoje stajalište i određene preference u igrama i da ne vole svi sve i obrnuto.
Stellar Blade koji vuče koncept iz Automate me se prvenstveno dopao zbog gameplaya. Mix hack and slash formule (Metal Gear Rising: Revengeance) sa formulom Soulsa koji se bazira na atraktivnim komboima koji zahtjevaju brzinu, reflekse, timing sa izazovnom težinom je izvrsnost koju tražim od žanra.
Grafika, zvuk besprijekorni, sa izvrsnim voice overom koji svakom liku daje svoj identitet. Emocije, boje, ton - filmski.
Priča, atmosfera, likovi - osjećaj sci-fi i doza Ghost in the Shella Xiona koji me podsjetio, te Wasteland koji me podsjetio na Casshern' Sins što čini Stellar Blade gotovo igraću verziju jednih od mojih najdražih animea je spektakularno.
Eve - da, sviđa mi se dizajn, da, gura igru da bude još bolja. Pritom nudeći mogučnost sa brojnim kostimima, frizurama i stvarima poput naočala, naušnica i sl. da stvorimo originalnog lika temeljenog na preset characteru.
Supporting cast - solidni. Adama smatram izvrsnim zbog svoje uloge (pošto je spojler znate na što mislim). Da, i dalje čekam Tachy dlc.
Antagonisti i njihova uloga - zanimljivo interpretirana sa glavnim antagonistom koji podiže igru razinu iznad.
Iznimno visok stupanj varijacije u neprijateljima, što se rijetko viđa. Obično igre guraju recoloring, Stellar Blade to radi onako kako treba, sa različitim tipovima neprijatelja. Izazovni brojni bossevi u stilu Soulsa, te mehanike respawna iz Soulsa, ali sa minus gubljenja bodova što je u konačnici veliki plus. Igra ne gubi na fluidnosti i igrač si može dozvoliti pogrešku što meni kao nepretjeranom fanu Soulsa to odgovara.
Bonus content - gomila kostima, izazovne težine i challenge mode. New game plus.
Stellar Blade je igra koja ispunila moja očekivanja. Pružila mi je dinamičnu i fluidnu akciju, sci-fi doživljaj po stečenom dojmu na moje favourite anime. Priču i likove koji su me privukli svojom karakterizacijom, ulogom i borbom u svijetu u kojem se nalaze. Mogučnost kustomizacije Eve, zanimljiv skill tree s brojnim komboima i vrlo velik broj različitih neprijatelja i bosseva. Stellar Blade smatram iznimnim naslovom koji se bazira na idejama iz prijašnjih već izašlih igara, ali sa dovoljnom originalnošću da bude igra vlastitog identiteta. 10/10