Pročitaj na portalu
Članak

Recenzija | Dead Space Remake

Godina je 2508. Planet Zemlja nalazi se na rubu egzistencije. Prekomjerna eksploatacija resursa uzrokovala je odumiranje čovječanstva. Šačica preživjelih stanovnika kao jedinu nadu za održavanje i širenje ljudske vrste, vidi u istraživanju svemira i rudarenju novih planeta. Perjanica ljudske vrste, svemirski brod „USG Ishimura“, nalazi se na svojoj 35. misiji. Dok Zemljani očekuju novu pošiljku za život potrebnih resursa, puno manji i beznačajni brod, „USG Kellion“, presreće SOS poziv odaslan sa Ishimure.

Igra je apsolutni vrh, atmosfera je sve. Callisto bas smjesno djeluje pored ovog.

Nadam se samo da necu poslje izvisit sa municijom il necim buduci da sam prvi run stavio na immposible 😃

Bravo flipperić 👏🏻 Top recenzija. Baš si mi napravio gušt da se nakon svih ovih godina upustim u taj sada još ljepši pakao.

Bravo za recu Flipper. 🙂

Mada mi osobno nije baš strašna igra, ali ima dobro pogođenu, napetu atmosferu. Ono najbitnije, prilično je zabavna i pokazuje Callistu kako odraditi akcijski horor kako spada. Premda treba biti fer prema Callistu, barem su pokušali nešto (donekle) novo.

krpa mislio sam da tebi i nije tako strašna jer ti si valjda prešao sve moguće horore. 🙂 Meni je i dalje najstrašniji Fatal Frame kojeg sam igrao kao klinac. 😃 Malo mi je žao za Callisto, izgleda da je debelo podbacio u prodajnom smislu. Trebala je biti puno bolja igra i mogli su ubaciti još više kreativnosti. Šteta jer na tržištu sigurno ima mjesta za još "AAA" hororaca. Iako se istinski biseri pronađu na indie sceni. "AAA" scena je postala malo jednolična.

Flipper

Fatal Frame je stvarno jako jeziv i dalje, nedavno ponovio i iznenadio se koliko se dobro drži. 😃

Potpis na svaku riječ, Callistu baš fali još kreativnosti, dok ovdje to možemo oprostiti jer ipak je remake pa očekuješ samo poboljšanje postojećeg modela. Ne samo to, nego je sve uglađeno koliko to može biti. I nagovorio si me na restart igre sad kad znam da ima tih novih detalja pri novom prelasku.

Također, kucanje srca i zapuhanost Isaaca dok trčiš ili si u akciji je zgodan dodatak. 🙂