Sorry ljudi na čekanju. Zadnjih par dana mi je bilo intenzivno doma. 😃 Kao na kolodvoru. Od majstora do gostiju. Nisam još postao ćaća, nego sad kad sam na burzi rješavamo sve što nismo zadnjih godina. Jaaako pametno.
- @Torla Da li si ti svjestan činjenice da će gaming u tvom životu pasti u treći plan, i da bez obzira kakve će sve igre dolaziti u narednih par godina, ti jednostavno nećeš imati vremena/energije/volje da ih odigraš?
Pa mislim da nisam. Nisam još ni svjestan da ću kroz mjesec - mjesec i pol dana postati tata. Ne znam kako bih to uopće objasnio. Kupujemo već pelene i ostale stvari, ganjamo akcije, ali i dalje nisam svjestan. Nekako se nadam da ću ipak moći igrati. 😃 A znaš kako kažu za nadu. A Nada se zove moja majka, pa nećemo reći da je kurva, ali koliko znam, slabo igra onaj tko tek dobije bebu. Valjda će biti vremena jer eto, ova godina bi trebala biti odlična. Ako ništa drugo, vodit ću si evidenciju svega što će izaći a što bih igrao, pa ću nekada odigrati. Posljednja igra koju sam kupio, a koja bi trebala doći prije nego se beba rodi je Hogwarts Legacy i nadam se da sin neće požuriti da to odigram kako treba jer jedva čekam.
- @TITANXIS BI li volio da ti Božidar iz emisije "večere za 5" sprema jelo a pomoćnik mu bude Ivan pijanist iz iste emisije na domjenku odnosno proslavi rođenja tvog djeteta?
Pa kako ne bih volio, to bi mi bila čast da dođe gospon Boško okićen svim trofejima i medaljama koje je osvojio i da nam pripremi večeru koju ne možeš pojesti u hotelu s 5 zvjezdica. Zamisli kakva bi to bila senzacija da se svi napijemo s Božidarom influencerom. Malo me strah za Ivana jer bi ga netko sigurno nekako uvrijedio, pa bi bilo sranja. 😃
- @buz U kojem si položaju začeo dijete, vertikalnom ili horizontalnom?
Ja sam bio vertikalno, a ona horizontalno. Opalio sam je zguza, metnio ga u dnevnom boravku na trosjedu i pustio svoje sokove. Trajalo je manje od minute, ali kao da je to bitno. Znao sam da je to to jer je to bila erupcija sokova, a ona je zajaukala kao kad nerast opali krmaču i pusti prevruće sjeme. 😃
- @Sorcerer Koja je prva videoigra koju si kupio/dobio?
Sad kad promislim, jako teško pitanje. 😃 Imao sam manje od 5 godina kad je brat naručivao kazete za C64 iz Beograda, pa je rekao da je jedna moja. Na kazetama je bilo nekoliko igara i stvarno se ne sjećam što sam tada igrao. Ono što se sjećam su Tekken 3 i Spyro The Dragon za PS1. Prva igra koju sam kupio, a da ne znam ni kakva je to igra, bio je Broken Helix.
- @ThaUrban Jesi li ti glasao za člana godine te ako jesi za koga? Zašto nisi za buz-a?
Jesam. Dao sam glas @Miro jer me je toliko puta razveselio slikama hrane u Food For All temi da je to čudo. A Buz me nije dovoljno podmitio da glasam za njega. Miro me nazvao na mobitel i rekao da mu dam glas inače više nikad u životu neću kod mesara u Brodu moći kupiti ramstek ili biftek jer on kao zna sve mesare u HR. Pa sad jebiga. Nisam imao izbor.
@kauboj Navedi:
-jednu igru koju bi zaboravio pa odigrao ponovno po prvi put
-jednu igru koja te najviše razočarala/želiš zaboraviti da postoji
-jednu igru koju moraš igrati u narednih 10 godina svaki dan (tipa tjedna kvota cca 40 sati)
Zajebano pitanje na koje neću sigurno dati dobar odgovor jer toliko toga sam odigrao da je nemoguće se sjetiti svega. Igra koju bih zaboravio i odigrao po prvi puta bila bi vjerojatno ICO. Teško mi je opisati atmosferu i emocije koje sam imao kad sam po prvi puta završio igru. Osjećaš istovremeno ushićenje i prazninu, veselje i tugu jer si je završio, a negdje u pozadini se vrti misao da tako nešto vjerojatno nećeš nikada više iskusiti.
Igra koja me najviše razočarala/želim zaboraviti da postoji - jbt nemam pojma. Zapravo, prva koja mi pada na pamet je sigurno Silicon Knightsov, Too Human. Trebala je to biti do tada najveća i najbolja X360 ekskluziva, a na kraju je zaista teško podbacila. Na kraju krajeva, nekoć slavna ekipa Silicon Knightsa se raspala i sve ostalo je povijest. Bilo je sigurno još velikih razočarenja, ali Too Human mi nekako najviše odjekuje.
Igra koju bih morao igrati u narednih 10 godina svaki dan - uffff. Zajebano. 😃 Neću nekakvu single player jer nema smisla, pa ću reći The Division 2. Nekako The Division serijal uvijek mogu igrati. Nadam se samo da će Ubi izbaciti Diviziju 3 i da ću ga zaigrati bez obzira na dijete. 😃
- @Kikiller Zašto ne voliš HDZ i što je to konkretno tebi HDZ loše napravio, i proširi, što je ikom HDZ loše napravio u životu i što bi po tvom mišljenju HDZ trebao ispraviti da bi se učlanio i bio aktivan, kao babe u crkvu što idu, recimo.
HDZ je naša najbolja stranka i svi mi bismo trebali biti zahvalni što postoji takva jedna čestita organizacija i institucija u ovoj koruptivnoj zemlji. HDZ doživljavam kao tračak nade i sunčeve zrake koje se probijaju kroz tminu života. Da nema HDZ-a, gotovo sam siguran da ne bih znao što znači svjetlo na kraju tunela. Da nema HDZ-a sigurno bih imao bolji posao (zapravo bilo kakav), ali ne trebamo biti malodušni i uskogrudni. U svemu što HDZ radi za nas, treba gledati viši cilj. Ja nisam dostojan HDZ-a i zato se ne želim učlaniti jer moj IQ nije dovoljno velik i častan. Ponovno ću reći da ako vam se nekada čini da HDZ radi protiv naroda i vuče sumnjive poteze, da razmišljate izvan okvira i u svemu nađete nešto pozitivno jer to je HDZ. Ljubav, pozitiva, poštenje i nada za svakoga od nas. Čovjek koji ne voli ljude i HDZ nije čovjek. HDZ su ljudi. To smo mi. Idemo dalje.
- @weky Jel ti Bella Ramsey ružna?
Nije moj tip. Ja sam isto ružan, siromašan i bez perspektive. A Bella je možda poput mene izgledom, no sve drugo je sušta suprotnost. Bez zajebancije, znamo svi koliko se glumica probilo na film samo zahvaljujući izgledu, a Bella je čisti talent i umijeće. Sve drugo se može srediti, ali ako nemaš talenta, džabe izgleda.
- @Raziel Sprema se obavezna čistka na forumu, i odabir je pao na tvoju odluku. Dužan si permabanati jednog moderatora i 3. aktivna člana, te sve to javno iznijeti.
Banao bi Fenixa odmah. Ne zato što ga ne volim, nego da odmori od svega. Pošto mogu donositi odluke, ugradio bi klauzulu da se Fenix vrati nakon par mjeseci odmora. Tri aktivna člana bi bili: Miro - jer mi je pun k. gledanja njegovih jela koje ja ne znam/nemam gdje napraviti. Pun mi je k. njegovih ramsteka i bifteka. Foggyja jer igra samo ona JPRG sranja i truje forum Personom i tim japanskim pizdarijama. I na kraju Fiću jer uvijek sve obrazloži i raspiše se kao George R. R. Martin. I jer je woke. I kao bonus, banao bi i Tzea jer su on i Fićo wokeri.
- @Brijac Jesi li spreman smanjiti igranje igara zbog brige oko bebe?
Nisam spreman za bebu. 😃 Ne znam što me sve čeka i strah me, a igranje…ma smanjit ću. Svejedno igram manje zadnjih nekoliko godina čak. Prije sam kao @foggy igrao svakojake drloge, sad već dugo igram većinom samo što me baš zanima. A kad dođe beba, nadam se da neću prestat igrati jer to ne bih nikako volio. Koliko mogu pretpostaviti, nakon nekog vremena bit će moguće i igrati i imati dijete. 😃 Nadam se da ću igrati dok sam živ i da me volja za igranjem neće nikada proći bez obzira na djecu, ženu i godine. 😃
- @Zero Koliko teško ti pada svaku generaciju kupovati novi Xbox i iznova doživljavati razočaranje s uloženo-dobiveno?
Dobro, pa zar i ti sine brute? Xbox 360 je bila jedna od najboljih kupnji svih vremena. Znaš da sam ih čak tri kupio - jedan onaj iz Libanona koji je zapeo na carini, drugi u Sophosu koji me uveo u doba HD gejminga na SM226BW monitoru, a treći sam kupio kad se ovaj iz Sophosa pokvario. U životu sam donio puno pogrešnih odluka, a jedna od njih svakako je bila kupnja originalne Xbox One konzole. Ne znam koji mi je to k. trebalo. Kasnije sam kupio i Xbox One X koji je bio super konzola, ali nisi imao što igrati. A Series X se već isplatio zbog Gej Passa. A ono najbolje tek dolazi. Moj Sube, svi ćete vi kupiti Series X jednom kada izađe ovih 10 MS ekskluziva koje čekamo posljednjih 10 godina. Klicat ćete svi MS-u i Xboxu i u transu se bacati kao HDZ-ovci na skupu stranke. Xbox Xbox Xbox!!!!!11111 A koliko mi teško pada? Pitaj moju ženu koliko me jebala kad sam kupio Xbox One X i ubrzo ga prodao. 😃 Jeo sam govna mjesecima.
- @danko-b Top 10 igara?
Nemoguće teško pitanje. Ali, stvarno. Imam ih top 100 vjerojatno. I što god napišem neku ću zaboraviti. Evo nekakav izbor, nije bitno kojim redom. Top 10: Broken Sword: The Shadow of the Templars, ICO, The Last of Us, Mass Effect 2, Red Dead Redemption II, In Cold Blood, Jak & Daxter, Halo 3, Super Mario Galaxy, Uncharted 2.
- @k Da možeš vratiti samo jedno desetljeće iz cijele povijesti gaminga i da do kraja svog života možeš igrati igre samo i isključivo iz tog desetljeća, koje bi to desetljeće bilo i zašto?
Pa to bi bila era PSX časopisa, Modula 8 i PS1/N64 konzole. A zašto? Možda nostalgije radi, ali to mi je bio najdraži period otkrivanja igara. Bez interneta i dostupnosti informacija na svakom koraku, svaki broj PSX se čekao kao suho zlato. Svaku stranicu sam znao napamet jer sam svaki PSX čitao na desetke i desetke puta. Pa onda vidiš neku slikicu igre i pišeš si kako se ona zove i čekaš onda mjesecima kasnije novi broj PSX da vidiš hoće li objaviti nešto novo za tu igru. Pa objave novu sliku i padneš u trans. A onda se pojavi Modul 8 i čekaš nove trailere pa se diviš koliko to sve dobro izgleda. I nakon nekog vremena sve ono što si gledao i o čemu si sanjao dobiješ i igraš u svome domu. Bilo je to vrijeme "nevinosti" i spokoja bez obzira na rat i stanje. A poslije rata čekalo se ljeto jer je ekipa koja je pobjegla dolazila iz Švicarske i uvijek sa sobom donosila nove igre i konzole. Jedan je bio teški fan Nintenda, pa sam imao priliku igrati sve Nintendove ekskluzive, a N64 ih je svakako imao hrpetinu. Tih nekoliko godina o kojima sam pisao u svojim kolumnama mi je bilo najljepše ikada. Nogomet, igre, smrdljive sobe, smijeh i radost. 🙂
- @chono Sto bi mijenjao u danasnjoj gaming industriji i zasto?
A osim klasičnih odgovora kao što su mikrotransakcije, NFT-ovi, GaaS gluposti i BP, mijenjao bih sebe. Nas igrače. Mislim da smo počeli tražiti ne jednu dlaku, nego njih tisuće u jednom jajetu i svaki k. nam smeta, iako realno svake godine dobijemo fantastične igre koje nekada ranije nismo mogli zamisliti da ćemo igrati. Kvaliteta igara nije lošija nego nekada, nego smo se svi mi dosta promijenili kao društvo i kao igrači. Jasno da ne treba trpiti sranja koja nam često developeri serviraju, ali i mi igrači smo često sjebani. Od ostalih manje bitnih stvari, zabranio bih studijima fake CG trailere igara koje predstavljaju 10 godina unaprijed, a onda ako i izađu, često dobijemo ćorkove. Jasno da se takvo nešto ne može zabraniti, ali uz gore nabrojano u prvoj rečenici, najgore su mi najave igara koje neće izaći još narednih pet godina i to bih volio da se nekako regulira ako je ikako moguće. Od ostalih sranja koja ne volim baš, naveo bih plaćene influencere, silne fake jutjubere i preseravanja na društvenim mrežama kojih se nećemo nikada riješiti jer su dio društva. Naravno da su i oni danas potrebni, ali bilo bi lijepo da postoji netko ili nešto tko bi više nadzirao takve osobe i objave. Barem malo bi onda svijet bio iskrenije mjesto. Naravno mislim na igre.
- @Fenix Koji ugostiteljski objekt u Slavonskom Brodu je odličan kad jedeš u lokalu, a katastrofa kad naručiš doma?
Odlično pitanje i s velikom žalošću mogu reći - svi od kojih sam naručivao. I to mi nije jasno zašto to rade. Ne samo kad naručuješ doma, nego gotovo svaki restoran koji se otvori na početku bude super i kad se "probije", jednostavno se pokvari. Je li razlog promjena kuhara ili namirnica, stvarno ne znam, ali nakon nekog vremena svi se pokvare. Ne znam ima li to ikakve veze, ali otkako smo dobili Glovo i Wolt, kvaliteta jela je jako otišla prema dolje. Možda najbolje mjesto u Brodu je jedan restoran (Grozd) koji u svojoj ponudi većinom ima "jela na žlicu", nema dostavu i koliko znam, nema pizze, ćevape i ostalo u ponudi. Kad smo kod pizza, kod njih vidim najveću razliku u kvaliteti kod dostave i kad jedeš u restoranu. Iako, primjerice pizze koje Member pravi izgledaju 1000 puta bolje nego što ih jedem u Brodu.
- @klinjo U kojem položaju spavaš? Okomito ili vodoravno?
Nekada vodoravno, a otkako je trudna - što dalje od žene. Pa makar to značilo i pripijen uz zid stojećki. 😃 Jedino me jebe kad sam uz zid, kad prdnem čuju se vibracije.
- @Fenix U kojem položaju jebeš, odnosno preferiraš jebati?
Ma najviše volim ko' pas jebati. Zguza, vodoravno, a kad sam lud onda okomito u helikopter pozi. Iako nisam imao snošaj mjesecima, pa ne znam više što je seks. Ali OK, drkica je isto super. Suhy mi je dao neke savjete oko toga kako preživjeti bez sexa 10 godina i super mi je.
- @Sorcerer Koja ti je najljepša glumica?
Sad imam samo ove koje bi jebao, a one bi bile Margot Robbie i Gal Gadot, a godinama mi je bila najljepša, posebno dok je bila mlađa, Sienna Miller.
@buz Beba ti puno jede i puni stalno pelene. Nemaš love i rasprodao si sve iz stana, sjedite i spavate doslovno na golom podu. U stanu su vam ostali samo goli zidovi, TV i sve tri trenutne konzole, XSX, NS i PS5. Zadnji paket pelena je pri kraju i moraš prodati 2 od 3 konzole.
Koju bi konzolu jedinu ostavio i zašto baš tu?
A jbt, to je mogući scenarij. Ne zazivaj ga. 🙁 Odoh ja u ŠveCku da se to ne dogodi. A da se dogodi, ostavio bih samo PS5. Zašto? Jer volim HDZ i Sony. To su mi dvije ljubavi. I dobro, zbog svih PS ekskluziva, DualSensa koji je najbolji gamepad i same dostupnosti PS igara kod nas. Definitivno PS5 jer će imati najbolje igre do kraja svoje ere.
- @sandidam S obzirom na pozamašan broj kvalitetno napisanih vijesti, članaka i recenzija, jesi li ikada razmišljao da ti novinarstvo postane primarno zanimanje?
Pa, prije nekoliko godina smo Fenix i ja nešto slično probali kad sam dao otkaz u HT-u i nije nam/meni tada najbolje uspjelo. Bilo je uspješno, ali ne toliko koliko sam mislio da će biti. Nakon svih ovih godina rada u prodaji i ganjanja plana, naravno da bih volio. Samo što sam zadnjih godina puno manje aktivan i gotovo više ne pišem, pa mi je samopouzdanje drastično opalo i više ni sam ne znam jesam li dovoljno pismen za pisanje vijesti i recenzija. Nekako mi se kvaliteta pisanja srozala i radim greške koje nisam ranije, ali da bih volio, bih. Samo što se moram potpuno prebaciti i krenut pisati. Zajebano kad ti ode samopouzdanje. Teško ga je vratiti nazad. Iz navedenog razloga nisam napisao recenziju jedno 100 godina.
@FashionFatalisHunter Puno gaming pitanja, pogotovo tih vezano za manjak vremena kad beba dode. No bitnije, jesi svjestan da nakon što beba dođe nema seksa neko određeno vrijeme, moguća post porođajna depresija ili bilo što slično vezano uz hormone, vjv nema spavanja baren ne neprekidnog, dječji grčevi..itd itd. Jesi spreman?
Ovo da nema seksa, navikao sam. 😃 Otkako je žena ostala trudna i imala određene komplikacije, sex je najmanje bitan. Više me muči što si napisao post porođajna depresija jer o njoj gotovo nitko ništa ne piše niti priča, a ona je dosta zajebana stvar. Na svu sreću, u zadnjih godinu i pol dana, naši prijatelji i kumovi su dobili djecu, pa smo o tome dosta pričali. Prijateljica je upala u dosta tešku post depresiju o kojoj ranije nije ništa znala. Ne mogu reći da sam spreman i da znam što me čeka, ali čitam dosta o tome i pripremam se koliko mogu. Znam samo da moram biti 100% u svemu. A da me strah, je.
@ThaUrban Sjećam se da sam jednom ili dva put gledao tvoj stream, mislim da je CoD bio u pitanju. E sad, sjećam se da ti zapravo nisi igrao nego je ekipa koja je pratila tvoj stream igrala u squadu te pričala sa tobom tijekom matcha ili tako nešto. PITANJE: Možeš li objasniti taj postupak?
Jbt, kad je to bilo? Ne sjećam se, ali mogu objasniti sigurno. Ja sam pička koja želi ugoditi svima, pa nisam imao muda reći tim "kidarama" da šute i puste mene da vodim svoj stream, nego sam pustio njih da pričaju i tako skroz useru iskustvo igranja i streamanja. Ili, vjerojatno sam bio toliko loš da me bilo sramota. Ili mi je Fenix naredio da moramo imati više interakcije s publikom. Ili se Figo kurčio sa svojim skillom. Nešto od toga sigurno. A možda i jer sam dobar čovjek i u svakom nađem nešto pozitivno, pa makar on bio toksična neodgojena kidara koja se došla izdrkavati na JuBito. 😃
@TITANXIS Kad bi morao birati nekog od FFA članova da bude kum tvom djetetu, koga bi odabral. Zontra ima najviše dukata pa da ti pomognem oko izbora ali bez zajebancije sada, tko bi bio idealni kumek tvom djetetu?
Fenix zbog svega, pa i dukata. 😃 Ali, bez zajebancije, Fenix je ljudina.
@Torgue Koji bi rekao da je najbolji nogometni klub u Brodsko-posavsko županiji te zašto je to Oriolik?
Ma čekaj? Jesi ti iz Oriovca? 🙂 Najbolji klub je NK "Sava" iz Svilaja. 😃
@greyback Koje ti je najljepše sjećanje ili dogodovština iz doba GP foruma?
Uhhhhh, kakvo pitanje. Milijun lijepih uspomena, bilo je i groznih, ali kakvo razdoblje u životu. Mogao bih sad napisati milijardu riječi na temu GP foruma, Shume, Spacea, Pedje-GT-a i svega, ali najljepše je bilo ono naše okupljanje. Ne znam sjećaš li se ovih slika? 😃