pravednik Joel, stari švercer i ptsp-ovac postane sentimentalno vezan za curicu-biznis koji je trebao obaviti jer ga počinje podsjećati na kćer koja je ubijena. Kaj napravi? U svojoj sebičnosti i nezrelosti potamani bolnicu vojnika i doktora koji isto imaju familije, decu i težak život. Ko dijete kojem uzmeš igračku. Potpuno zavrijedio sve što slijedi kasnije.
Samo zato što možeš prepričat priču kao da je loša, ne znači da je ona loša.
Isto tako, samo zato što je nešto u bazi viđeno, ne čini to lošim niti znači da je tema ikad prije obrađena ovako. Neki od najboljih uradaka su twistovi na klišeje, ali evo ja po ovom tvom opisu nemam baš puno primjera kojih se mogu sjetiti ovak na brzinu.
Upravo poanta serijala je da u svijetu kakvom gledaš nema dobrih i loših. Joel starta kao hladnokrvni ogorčeni i nemilosrdni gad i tako i završi, jedino što mi vidimo njegov odnos sa Ellie koji nam stvara emocionalnu konekciju i želju za ulaganjem vremena u istraživanje tog odnosa.
Cijeli serijal, kako kroz igre tako i kroz seriju ti konstantno ukazuje da likovi koje pratiš nisu neke dobrice i nisu pozitivci koji spašavaju svijet nego su sudionici u depresivnom i hladnokrvnom svijetu bez milosti. Ne znam zašto si se postavio kao da ti itko tvrdi drugačije.
pravednik Ellie, siroče puno kompleksa i dady issuesa ali više zrela i nesebična od Joela u nekim segmentima. Puno pozitivniji lik od Joela.
Isto. Ne vidim nigdje da TLOU na bilo koji način pokušava prikazati nešto drugačije od onoga kaj ti veliš.
Ne bi li upravo to bio klišej? Da gledamo clean cut crno bijele likove koji imaju jasne motivacije, jednodimenzionalne morale i borbu dobra i zla.
Upravo to što ti u neku ruku guraš pod kritiku je ono što serijal čini posebnim i cijenjenim.
TITANXIS To kaj je poubijal pol bolnice je opravdano jer bi možda i ja tako da spasim malu.
Samo zato što bi ti napravio isto, ne znači da je opravdano.
Joel je imao svoje razloge za svoje postupke, a percepcija tih postupaka je ono što ga određuje kao osobu.
Joel je ubojica, švercer, pljačkaš i razbojnik. Njegov odnos sa Ellie ne mjenja tu činjenicu niti ga opravdava u bilo kakvim postupcima isto kak Kathleen ne opravdava to kaj osvećuje brata.
Joel nije zbog Ellie odlučio promjenit svoje metode nego koristi iste te metode da ju drži sigurnom.
TITANXIS ne piše ali vodi glavnu riječ kako će kaj izvesti a neil i ostali mogu bit asistenti ak redatelj nije toliko upznat sa igrom pa da ne napravi nekaj kaj ne bi imalo veze sa tlou
Redatelj je zadužen isključivo za direkciju glumaca, kamere i ostalih praktičnih stvari na setu. Kreativno ima utjecaj na izgled i feeling epizode, ali nema utjecaj na scenarij.
Često u filmovima redatelji imaju još više uloga u produkciji ili su upravo glavni kreativni pokretač pa odlučuju sami režirati film.
Ali ništa tebe ne sprečava da se sjetiš neke priče i zaposliš Spielberga da ti režira film. Ti mu možeš i ne moraš dat slobodu za mjenjanje scenarija.