Mali broj Infecteda se može promatrat ko neka "mana" serije, ali TLOU je uvijek ionako bio priča o ljudima i njihovim odnosima / sudbinama u tom svijetu.
Jest, Infectedi su bitan dio tog svijeta, al evidentno se išlo na to da se prikaže kako je ustvari svaki sukob sa njima smrtonosan i težak. Da u svakoj epizodi imamo sukobe s njima, vjerojatno bi dobili dojam da se, kao i sa zombijima u Walking Deadu, radi o "potrošnoj robi", o protivnicima kojih se lako riješit. A i nesumnjivo bi bilo pun kurac plot armora, di svi okolo umiru, al Ellie i Joel "moraju" preživjet.
Da, fali mi više sukoba sa genijalno napravljenim clickerima i nadam im se još bar jednom u zadnjoj epizodi, al tim više je ona scena u drugoj epizodi značajna po tome koju prijetnju oni ustvari predstavljaju.
Bloater je prikazan kao nezaustavljiv stroj za ubijanje… da su srezali onog prvog i još 2-3, izgubila bi se ta "bespomoćnost" koju osjetiš kad ga vidiš.
Serija je, ako se mene pita, savršeno skinula taj TLOU feel preživljavanja nakon što je sve otišlo kvragu i savršeno su odradili taj najvažniji dio, odnosno odnos Joela i Ellie.
Gledano u tom kontekstu, i epizoda sa Billom i Frankom nije višak i jako je dobro pogođena (da ne kažem vrhunski, što i je, osim one jedne mane kojoj sam prigovaral) , al da, ta priča vjerojatno ne bi bila tolko detaljno razrađena da se radi o nekom heteroseksualnom paru. Ako je nekome zasmetala, nije da ga previše krivim zbog tog mišljenja.
Što se tiče ovog da nitko ne zaustavi Joela i Ellie dok odlaze i da nitko ne dođe cijelo vrijeme… jest, malo nategnuto, al ajd, bila je mećava, ljudi su zabarakidirani u svojim kućama, na sigurnom. Nije bilo pucnjeva, ne znaju kaj se događalo u restoranu.