greyback Bill je sporedan lik u igri i ne vidim (iz pozicije adaptacije igre) ama baš nikakav smisleni razlog da dobije ovoliko prostora, osim isticanja njegove seksualnosti.
Bill u igri služi kao prikaz onoga što ostane od osobe kada se izolira od drugih i zatvori prema bilo kojem aspektu ljudske ljubavi. U seriji je potpuna suprotnost, pokazuje ljepotu života kada se odlučiš otvoriti nekoj osobi. Oba pristupa imaju identičan učinak na Joela, taj da preispituje svoj odnos prema Ellie. Iz prvog aspekta jer ne želi postati kao Bill kojem je jedini životni cilj preživjeti, iz drugog jer shvaća da je živjeti puno bitnije nego preživjeti. Ako je to uspjelo Billu, može i njemu.
Joel je odlučio povesti Ellie sa sobom u Wyoming jer je tako htjela Tess, a ono što ih je zaista zbližilo je zajedničko provedeno vrijeme, kao i stvari koje su prošli. Da je taj odnos s Tess zbilja toliko površan, Joel se zasigurno ne bi prihvatio “tereta”. Također, nelogično mi je da Joela koji je “zatvorena ruševina od čovjeka”, nije uspjela otvoriti dugogodišnja partnerica, ali ga je otvorilo pismo poznanika s kojim nije bio u nekim naročitim odnosima.
Tess je u seriji već dobila više prostora nego u igri, a time je ostavila i fini utjecaj na Joela. Dio utjecaja dolazi od para kojeg zna već 10 godina i koji žive takoreći normalan život usred pada civilizacije. To su ljudi kojima je upravo Tess vjerovala jer kaže da bi oni znali što dalje napraviti s Ellie, do te im mjere vjeruje.
E sada, i sam si napisao da ovo vidiš kao forsiranje homoseksuanih odnosa u medije. Kako drukčije onda interpretirati da bi radije vidio Tess da obnaša zadaću Billa, gay lika, nego na način da na ovo gledaš kroz prizmu seksualne orijentacije, a ne kvalitete pisanja?
Smatram da je cijeli taj manevar učinjen zato da se u prvi plan gurne Billova seksualnost. I opet, to je samo moje mišljenje koje može i ne mora biti točno. Ako ćete zbog toga moj post nazivati polunormalnim ili čak nenormalnim i dijeliti etikete i banove, slobodno.
Ovo izigravanje žrtve zato što ljudi prozivaju da netko ne može gledati van aspekta seksualnosti je postao trejdmark bilo koje rasprave o LGBT tematici i ujedno jako podli način da se druge predstavi kao agresorima koji napadaju jadne ljude koji samo ističu svoje mišljenje. Ako netko želi raspravu, onda se u tu raspravu upusti bez ovakvih manipulacija.
Brijac Slažem se s tobom. Na ovom forumu kad je woke u pitanju, a ne sviđa ti se nisi normalan, jedeš govna, nesposoban si.. naravno, sve se to piše indirektno (čak i od admina) kako ne bi izgledalo kao direktno vrijeđanje, ali zna se na koga se misli.
Trebao bi se pokriti ušima koliko puta sam ti samo brisao objave i progledao kroz prste. I još uvijek se usuđuješ prozivati kako se ne tolerira tuđe mišljenje. Kad me netko idući put prozove s glupom idejom da širim tiraniju po forumu, samo ću ga sterati u kurac. Nemam više živaca za ovo.
Gotovo svaka kritika prema ovoj epizodi upućena je iz perspektive seksualne orijentacije. To dovoljno govori o iracionalnoj opsesiji i ignoriranju svake poruke koja se šalje..
Bill je gej, sve 5, ali valjda prvi lik kojeg ovaj živog uhvati je isto gej, really?
Toliko si bježao od etikete homofobije da si se branio kako samo tražiš da je nešto kvalitetno napisano, nebitno je li gay ili nije, samo da nije "forsirano". Sada ti je kritika da je lik gay, ali ti nije kritika da bi bilo malo vjerojatno da se odmah spetlja s prvom ženom na koju naiđe. Ako ti je upitno pisanje, onda nije problem u tome da je gay, nego u tome da je odnos forsiran jer očekujem da ti jednako smeta da je riječ o ženi.
3 od 5 likova koji su za sad dobili najviše screen time-a su gej.
Ovime nisi apsolutno ništa rekao kao kritiku na kvalitetu serije, već kritiziraš nečiju seksualnu orijentaciju koja nema nikakav utjecaj na radnju.
Mogli su snimiti neku pozadinu veze Joel-a i Tess, mogla mu je ona nešto reći prije smrti kao što mu je ovo pismo Bill-a reklo.
Ovime želiš u potpunosti eliminirati ulogu koju Bill ima u igri, samo zato što ti se ne sviđa što je Bill gay.
Neil sudjeluje u snimanju serije - lik je ambasador woke-a, normalno da će biti forsiranja ovakvih stvari kao što je to i u igrama.
Još jednom se okrećeš isključivo seksualnoj orijentaciji, a ne kvaliteti pisanja.
Dobili smo predivan prikaz bezuvjetne ljubavi između dvije osobe u vrijeme kada se svijet raspada. Prikaz sinergije između osobe koja partneru upotpunjuje smisao za životom i osobe koja partnera štiti jer im znači sav taj život. Prikaz da dvije osobe, očito različitih razmišljanja, mogu prepoznati ono ljudsko u sebi, ono bitno. I sve što ti vidiš je da su gay. Jebeno tužno.