A jbte shitstorma u temi 😄😄
Bio jučer na edukacijama i sastancima cijeli dan, danas u Sloveniji pola dana i kurca pogledo…
Sad,, nakon odgledanog, dojma sam da pretjeruju svi odreda… ovi koji proglašavaju ovo najboljom epizodom nečeg ikad igdje, ovi koji na imdb-u i sličnima lupaju jedinice, ovi koji vrište na nasilno guranje gay propagande…mislim, jbte, ajmo i malo realnosti.
Epizoda je dost dobra, podosta emotivna i tužna, sa jako dobro odrađenim odnosom 2 preživjela muškarca u tom kratkom vremenu koje su imali da to prenesu na ekran, sa fantastičim nadodanim detaljima poput Billovog pisma Joelu ili onom tranzicijom marame oko ljudske lubanje. Ali je i mrvicu dosadnjikava, sa jednom, bar meni osobno, velikom nelogičnosti.
Realno, Last of Us je kroz dvije igre odnos među likovima te njihovu karakterizaciju konstantno stavljao u prvi plan. Vjerojatno svi i obožavamo jedinicu radi tog neponovljivog odnosa Joela i Ellie. Želim gledat što vjernije sukobe sa Clickerima, želim gledat sukobe sa bandama, ali želim i ovo što zasad maestralno odrađuju sa Joelom i Ellie. Polako im grade taj odnos ko i u igri, polako sve više primjećujemo Joelovo prihvaćanje Ellie, polako raste međusobno povjerenje. Ovo je zasad top, apsolutno 0 prigovora. Dijalozi su vrh, koliko je toga skinuto iz igre. Bella me je ušutkala za vijeke vjekova i natjerala me da progutam svaku sumnju koju sam imo u nju.
Slažem se sa Fenixovim zadnjim odlomkom, ali ono što baš i ne mogu progutat je da paranoični i opsesivni Bill nakon 2-3 sata završi u krevetu sa skroz nepoznatim likom. Oke, morate "popuniti lgbt kvotu", progutat ću tih par poljubaca (bez uvrede ikom, ali ne volim nešto previše gledat dvoje muškaraca u odnosima, kao što ni u heteroseksualnim odnosima ne volim [debelo zazirem] gledat sado mazo il nešto tipa golden shover), ali mi je to ovdje jednostavno bilo prebrzo. Da se dogodilo par dana poslije, ne bih pisnuo. Ovak mi se to jednostavno kosi sa likom Billa kojeg predstave u prvih nekoliko minuta. Realno, Billova seksualnost u igri je odrađena na toliko genijalno suptilan i nenametljiv način, da dobra većina igrača to nije ni shvatila. Ovdje se to "moralo" odmah prikazat, da ne bi slučajno bilo zabune.
Sve nakon toga je bilo odrađeno i više nego dobro (makar, velim, meni osobno mrvu dosadnjikavo), pogotovo zadnjih 20 minuta.
Ono što mi jest žao, makar je zajednički kraj Franka i Billa itekak smisleno i emotivno odrađen, je to da je propušteno previše dobrih interakcija Ellie i Billa. Makar je ova promjena stvarno predobra (pismo, detalj sa Tess, dijalozi…), opet mi je krivo što nije bilo njihovih zajedničkih dijelova jer se radi o predobrom dijelu igre i stvarno sam se veselil ekranizaciji toga.
Da budem posve iskren, radije bih gledao Billa i Ellie nego Billa i Franka… onaj dio sa prvim upoznavanjem Billa il guranjem auta, sukob sa Bloaterom… tih 2-3-4 sata u igri su te stvarno vezali uz Billa, osebujnog kakav je već bio.